Ascó

El Consell de Seguretat Nucelar proposa 6 sancions per a Ascó per la fuita del novembre

El Consell de Seguretat Nuclear ha proposat imposar sis sancions a la central nuclear d'Ascó I per la fuita que hi va haver el 27 de novembre del 2007. Quatre de les sancions són greus i les altres dues són de caràcter lleu. La sanció més greu es deu a la falta de control que va permetre escampar les partícules fora del recinte de la central. No obstant, la central podrà fer al·legacions abans que Indústria emeti la seva decisió final.

Actualitzat
Sis sancions li podrien caure a la central nuclear Ascó I per la fuita radioactiva del novembre del 2007, que no es va fer pública fins quatre mesos després de l'incident. Així ho ha proposat el Consell de Seguretat Nuclear, que a més demana un pla d'actuació per evitar més incidents.

D'aquestes sis sancions, 4 són greus i la que ho és més, per l'exposició a radiacions fora del recinte de la nuclear. Les altres tres greus, en grau mitjà, ho són pel control incorrecte de la contaminació, per no informar el Consell de Seguretat Nuclear i per no deixar constància de la contaminació que hi van trobar. Les altres dues sancions són lleus.

El ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, ha explicat la proposta del CSN  i ha dit que "a la vista dels errors genèrics" comesos per la central, el Consell de Seguretat Nuclear li demana "un pla que implementi modificacions tècniques i organitzatives per evitar la repetició de fets d'aquestes característiques".

No obstant, el govern encara no ha decidit imposar les sancions recomanades pel CSN a l'espera que la central hi presenti les seves al·legacions.


Anar al contingut