Figueres

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà vol que es prohibeixi la prostitució a les carreteres

La Merche és una és una prostituta que treballa a la Nacional II, a l'altura de Maçanet de la Selva. Dilluns a la tarda va anar a fer un cafè i quan va tornar al seu lloc de sempre s'hi va trobar dues prostitutes romaneses que li van disparar amb una pistola de balins perquè els va dir que no podien estar-se allà. A les comarques de l'Empordà la prostitució s'ha convertit en un seriós problema. El Consell Comarcal de l'Alt Empordà crearà una comissió per demanar al govern central que modifiqui el codi penal per prohibir la prostitució a les carreteres, detenir els proxenetes i protegir la integritat de les prostitutes.

Actualitzat

En declaracions a TV3, la Merche ha explicat que les dues noies romaneses la van continuar disparant fins que va caure a terra. Hores després la policia les va detenir però es van quedar en llibertat perquè no hi havia denúncia. La Merche ha dit que no la va presentar "per por de les represàlies".

Els últims mesos hi ha hagut incidents semblants que el Consell Comarcal de l'Alt Empordà vol aturar. Ho farà a través de la creació d'una comissió específica que demanarà al govern espanyol la modificació del Codi Penal perquè penalitzi la prostitució.

La mesura es va adoptar durant la celebració del consell d'alcaldes a instàncies de l'alcaldessa de Vila-sacra, Carme Barceló, que va fer fora una prostituta que treballava a la rotonda d'entrada del municipi amb Zotal.

El president del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Pere Vila, ha recordat que des del 2005, el Congrés té una moció aprovada pels alcaldes de la comarca sobre aquest tema però encara no han respost.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut