Madrid

El Congrés tramitarà el suplicatori del Suprem contra Merino pel "cas Gürtel"

La mesa del Congrés dels Diputats ha acceptat tramitar el suplicatori del Tribunal Suprem contra el diputat del PP Jesús Merino pel "cas Gürtel". El següent pas el farà la Comissió de l'Estatut del Diputat, que en una pròxima reunió haurà de decidir si concedeix o no la sol·licitud. Paral·lelament, el Suprem ha demanat al Senat poder continuar investigant el senador i extresorer del PP, Luis Bárcenas.

Actualitzat
L'òrgan de la cambra baixa ha tornat de vacances i s'ha reunit per primer cop després de l'estiu. En aquesta primera trobada, ha estudiat el suplicatori que el Tribunal Suprem va enviar a finals de juliol per continuar investigant Merino pels suposats delictes de suborn i frau fiscal. Segons fonts parlamentàries, tots els parlamentaris han acceptat tramitar el suplicatori contra el diputat popular, pas necessari perquè la Comissió de l'Estatut del Diputat es reuneixi per decidir si concedeix o no la sol·licitud i que es podria votar el proper mes d'octubre al ple del Congrés.

De fet, quan es qualifiqui l'escrit, i després d'acordar-ho a la mesa de la cambra, el president del Congrés, José Bono, disposarà de cinc dies per enviar-lo a la Comissió de l'Estatut del Diputat. Aquest òrgan serà el responsable d'analitzar la documentació i escoltar el mateix Merino. Per fer-ho, disposarà de 30 dies, abans que el ple del Congrés voti la concessió del suplicatori.

Paral·lelament, el Suprem ha elevat un escrit al Senat per poder continuar investigant i procedir contra el senador i extresorer del PP, Luis Bárcenas.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut