Barcelona

El congrés de Convergència proclama Mas i aprova les quatre ponències

Diumenge plàcid en el congrés de Convergència Democràtica de Catalunya. La jornada segueix el pla previst i fins i tot s'han aprovat les quatre ponències. L'executiva ha estat proclamada davant els delegats i Artur Mas ha pujat a l'escenari entre crits de "president, president". La nova direcció és de l'absoluta confiança del reelegit secretari general i inclou noms com el de David Madí i Francesc Homs. Més difícil ha estat aprovar les ponències, però finalment el plenari del congrés les ha acceptat, tot i que s'han generat llargues discussions principalment sobre dos punts: les relacions amb Unió Democràtica i l'enfortiment de l'aposta sobiranista del partit.

Actualitzat

Artur Mas referma el seu lideratge al capdavant de Convergència Democràtica en ser reelegit secretari general amb una amplíssima majoria. El partit ha proclamat oficialment els membres electes de la seva nova cúpula executiva. Serà una direcció de dotze membres comptant el president, Jordi Pujol, i amb quatre dones, i que Mas s'ha fet a la mida per afrontar el seu tercer i últim mandat al capdavant de la formació nacionalista.

El secretari general, reelegit amb un 95% dels vots, l'han rebut amb crits de "president, president" quan ha pujat a l'escenari on ja hi havia la majoria dels membres de la seva executiva.

Felip Puig es consolida com a secretari general adjunt amb un 86% dels vots, gairebé el mateix percentatge que Francesc Homs, el ponent de l'Estatut, que assumeix una secretaria executiva. Un 85% dels congressistes també han donat suport a Lluís Recoder, destacat membre del sector renovador, que s'integra en la nova direcció. En canvi, els delegats han expressat un visible vot de càstig cap a David Madí, exportaveu i responsable de l'estratègia i la comunicació del partit, que s'ha quedat només amb un 60% de suports. Jordi Pujol serà president vitalici i ocuparà el càrrec de forma permanent.

El plenari del congrés ha aprovat les ponències, que han generat llargues discussions, principalment sobre dos punts: les relacions amb Unió Democràtica i l'enfortiment de l'aposta sobiranista del partit.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut