Barcelona

Mas diu que és responsabilitat seva que CiU no presideixi la Generalitat

Segona jornada del 15è Congrés de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), que ha arrencat amb el discurs del secretari general de la formació nacionalista. Artur Mas, que ha presentat l'informe de gestió, s'ha responsabilitzat a si mateix pel fet que el seu partit no presideixi la Generalitat de Catalunya. Segons Mas, és seva la responsabilitat de no haver sabut "convèncer prou" l'electorat català. Tot i destacar que CiU ha guanyat, amb ell de candidat, les dues últimes eleccions catalanes, el secretari general de CDC ha assenyalat que "quan no s'assoleix l'objectiu, la falta de mèrit descansa en qui lidera el projecte". Mas també ha agraït a Jordi Pujol que no interfereixi en la direcció del partit.

Actualitzat

"Que ningú pensi que ens traiem les culpes de sobre", ha dit Artur Mas, que ha recordat que va guanyar "molt clarament" les eleccions del 2006 i que "en circumstàncies normals CiU hauria d'estar governant aquest país". "Però, de tota manera, si no es va assolir l'objectiu va ser perquè no vam saber convèncer prou i, concretament, jo personalment com a candidat no vaig saber convèncer prou", ha admès.

"Sempre he pensat que els líders, no només polítics, també socials, empresarials i sindicals, han de compartir sempre l'èxit i saber assumir en solitari la responsabilitat de no assolir-lo", ha afegit Mas, que tot i així ha destacat que CiU va aconseguir neutralitzar l'anomenat "efecte Montilla". A la primera part del seu discurs, també ha tingut paraules d'agraïment cap al president de Convergència, Jordi Pujol, que aquest divendres va revalidar la seva confiança en Mas i va beneir el projecte de la Casa Gran del Catalanisme.

Aquest projecte, segons Mas, ha de servir per donar fortalesa i credibilitat a Catalunya.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut