Barcelona

Mas crida els catalans a fer pinya per fer front davant les amenaces que planen sobre el país

El reelegit secretari general de CDC, Artur Mas, ha clausurat el 15è Congrés de Convergència Democràtica assegurant que la formació surt més reforçada i unida i amb la idea d'obrir el seu projecte de la Casa Gran del Catalanisme per ampliar el suport social i reaccionar conjuntament davant les amenaces sobre l'economia, el benestar i la identitat. Aquesta qüestió s'ha convertit en l'eix central del discurs amb què Artur Mas ha tancat el congrés, una cita tranquil·la amb la qual CDC ha volgut donar la imatge que es manté a punt per tornar al govern quan calgui. La cita també ha rebutjat el trencament amb Unió.

Actualitzat

Convergència Democràtica ha tancat el congrés que potser es coneixerà com el de la Casa Gran del Catalanisme. A falta de polèmiques internes, lluites de poder o grans canvis de direcció, Convergència ha convertit el quinzè congrés en el del llançament a la societat d'una idea amb què pretén trobar complicitats més enllà del partit i la federació. Mas creu que el catalanisme ha de ser el vehicle conductor del futur de Catalunya i espera que prosperi aquesta idea i esdevingui una alternativa real i potent, ha dit en declaracions a TV3, al socialisme actual dependent, en molts casos, de Madrid.

Amb els ànim encesos Mas ha dit que, d'aquest congrés, en surt una Convergència més forta, més unida, més preparada i més a punt, fent referència al lema del congrés. També ha fet una crida a fer pinya al voltant del projecte de la Casa Gran per recuperar el prestigi que diu que Catalunya ha perdut. El secretari general de Convergència ha dit que estem en un moment que ha definit "d'urgència nacional" encara que "no d'emergència nacional" per no caure en "dramatismes".

Segons Mas, Catalunya es veu sotjada per una "triple amenaça" que afecta la majoria de les societats desenvolupades i incideix en el seu teixit productiu, el seu estat del benestar i la seva identitat. Per això ha fet una crida a fixar unes prioritats i unes actituds per ajudar i contribuir a situar Catalunya on li correspon.

Artur Mas afronta per última vegada el repte de comandar el projecte de Convergència Democràtica de Catalunya i treballar amb Unió per recuperar la Generalitat complint el màxim de tres mandats que ell mateix va imposar per fomentar la renovació. Mas ha desvinculat completament la seva continuïtat com a secretari general de CDC a la possibilitat que d'aquí a quatre anys sigui també per últim cop el candidat de CiU a la presidència. Ho ha fet recordant que aquesta no és una decisió de partit. També ha promès que si arriba a la Generalitat autolimitarà els mandats del president.

Una direcció que recull sensibilitats

El reelegit secretari general de la formació ha tancat el màxim òrgan del partit entre cites electorals després de ser rebut amb una gran ovació i crits de "Mas president". Un acte que arrencava amb la presentació de la nova executiva, ara ja tota al complet després de la votació dels càrrecs sectorials i territorials. Ha celebrat el suport dels delegats a l'executiva proposada per la cúpula convergent, una direcció integrada de manera equilibrada per dirigents renovadors, sobiranistes, alcaldes i dirigents municipals.

En les votacions, un dels membres més votats ha estat el diputat al Parlament i regidor de Terrassa Josep Rull, que ha obtingut el 90% dels vots. A l'altre extrem es trobaria el també diputat Antoni Fernández Teixidor, que ha obtingut un 68% dels vots favorables. Aquest congrés també ha servit per escollir els presidents de les nou federacions territorials.

Fusió amb Unió


Abans del dicurs de Mas, Felip Puig ha fet un ràpid balanç d'aquest congrés que no ha servit, ha dit, ni per fer oposició al tripartit, ni per trencar amb Unió i menys encara, ha subratllat, per radicalitzar-se. I no només això. Convergència Democràtica ha tornat a posar sobre la taula la fusió amb Unió. Una proposta sobre la qual els democristians no s'han volgut pronunciar. Aquest dilluns tenen executiva i prefereixen esperar.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut