Zelenski entrevistat per TV3
Zelenski entrevistat per TV3
Kíev

El còmic Zelenski guanya la primera volta de les eleccions presidencials a Ucraïna

Volodímir Zelenski defensa la seva capacitat en declaracions al corresponsal de TV3 i Catalunya Ràdio, Manel Alías

RedaccióActualitzat

L'actor i comediant Volodímir Zelenski s'enfrontarà segurament a la segona volta de les eleccions presidencials d'Ucraïna amb el president actual, Petrò Poroixenko. Zelenski té al voltant del 30% dels vots davant del 17% de Poroixenko. Aquesta segona volta està previst que es faci el 21 d'abril.

L'escrutini encara no s'ha acabat, però els sondejos a peu d'urna també indiquen la victòria de l'actor. El recompte de paperetes, així com els sondejos, donen el tercer lloc a l'ex-primera ministra Iúlia Timoixenko, amb el 13% dels vots, un resultat que la deixaria com la gran derrotada.


TV3 parla amb Zelenski ​

 

 

El corresponsal de TV3 i Catalunya Ràdio, Manel Alías, ha parlat amb el candidat guanyador, Volodímir Zelenski. Aquesta és la conversa:

Manel Alías: "Volodímir, què diria a molta gent que assegura que possiblement l'han votat pel seu personatge i no pel candidat real?"

 

Volodímir Zelenski: "Crec que, en realitat, això ho han fet circular alguns mitjans ucraïnesos, una història bastant "fake". Tothom em coneix d'abans del personatge Vasil Goloborodko (president). Tots em coneixen a Ucraïna, per les meves paròdies satíriques, la nostra posició patriòtica, la nostra posició realment proucraïnesa. Ho saben des de fa 20 anys".

 

 

 

Tal com deien els pronòstics

Zelenski ha complert els pronòstics, ja que el popular actor ha liderat els sondejos d'opinió des de finals de gener. Només conèixer els resultats dels sondejos a peu d'urna, Zelenski ha comparegut davant dels seus partidaris en el seu quarter general i ha donat les gràcies als ucraïnesos que aquesta vegada li han donat suport "no de broma", sinó de debò:

"Aquest no és més que el primer pas cap a una gran victòria".

Zelenski també ha assegurat que alguns mitjans han fet córrer "fakes" contra ell.

 

 

"Tant ens és amb qui anar a la segona volta. I ja m'han dit que hi ha notícies falses que diuen que estem negociant amb un candidat (Iúlia Timoixenko), però som gent jove i no volem veure tot aquell passat en el nostre futur".

En principi, l'actor, de 41 anys, surt com a favorit per a la segona volta, tot i que els analistes consideren que la màquina financera i organitzativa presidencial, al servei de Poroixenko, podria capgirar els pronòstics.

 

Petrò Poroixenko, actual president, també anirà a la segona volta
 

Petrò Poroixenko en el moment de votar

 

En segona posició ha quedat el president Petrò Poroixenko, que ha admès que no havien estat uns bons resultats per a ell.

"Estic avaluant de manera crítica i mesurada el missatge de la societat. És una lliçó dura per a mi i per al conjunt de les autoritats, és un motiu per corregir els nostres errors"

Sembla, doncs, que Poroixenko podria ser desallotjat de la presidència per un candidat sense cap experiència política. Els analistes consideren que el canvi de personatges polítics l'ha promogut el vot de la indignació.

 

ARXIVAT A:
UcraïnaVolodímir Zelenski
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut