Una de les pintades que van aparèixer als murs del càmping Illa Mateua per Setmana Santa (ACN)
Una de les pintades que van aparèixer als murs del càmping Illa Mateua per Setmana Santa (ACN)

El càmping de l'Escala que va allotjar guàrdies civils denuncia atacs i amenaces

Actualitzat

El càmping de l'Escala que va allotjar agents de la Guàrdia Civil després de l'1-O ha denunciat pintades i amenaces en contra seu. Eva Trias, adjunta a la direcció de l'establiment, explica que han estat rebent trucades i e-mails des del 24 d'octubre, que és quan hi van arribar els agents. A més, afirma que les amenaces han anat en augment des que van començar.
 

"Ens han dit des de 'prepareu-vos' fins a 'ja us ho trobareu', o que estarien a l'estiu voltant les nostres instal·lacions."

 

Els han fet pintades i escrits a les parets acusant-los de donar suport al 155, amb frases com: "Millo, t'esperem" o "Ni oblit ni perdó!" També van trobar desenes de fulletons amb imatges d'agressions del dia del referèndum i amb la frase en anglès: "Us allotgeu al càmping Illa Mateua? Ells també van allotjar la policia espanyola que va massacrar els votants l'1-O".

A través de les xarxes socials, també han rebut atacs i, fins i tot, van pintar de color groc alguns dels bungalous als quals van tenir accés des de l'exterior de les instal·lacions.

Trias critica que el ple del municipi aprovés una moció de no criminalització dels CDR, als quals els responsables del càmping atribueixen els atacs, i han denunciat els fets a la Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra.

Referint-se als CDR, expressen que els "sap greu veure que la percepció que es queda la ciutadania és que són gent pacífica".
 

Polèmica des de fa mesos

El juliol del 2017, es va organitzar una exhibició de maniobres militars on van participar guàrdies civils i efectius de l'Exèrcit. L'actuació simulava un exercici d'assalt a la línia costanera on els militars i el cos armat es van llançar a l'aigua i van fer ràpel a l'Illa Mateua carregats amb tot l'equip, incloses armes. Després, van arribar nedant a la costa i van accedir a les instal·lacions del càmping.

El llavors propietari, Martí Guillem, fins aleshores regidor de CiU a l'oposició del municipi, va veure's forçat a dimitir després del rebombori que va generar la demostració.

Que allotgessin centenars d'efectius de la Guàrdia Civil va provocar, també, rebuig per part dels habitants de l'Escala, que ja van manifestar-se davant de les seves instal·lacions la mateixa nit que hi van arribar.

ARXIVAT A:
CDRGuàrdia CivilExèrcit espanyol
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut