Dimiteix el regidor que va convidar l'exèrcit a fer les maniobres a l'Escala

El PDeCAT de l'Escala assegura que cal "eliminar qualsevol sensació de falta de compromís amb Catalunya i amb el president"

RedaccióActualitzat

El regidor del CiU a l'Ajuntament de l'Escala, Martí Guillem Sureda, ha dimitit després de convidar l'exèrcit a fer unes maniobres que divendres van aixecar polèmica.

Martí Guillem és també el propietari del càmping Illa Mateua on es van fer les maniobres. El mateix regidor va admetre que les havia organitzat gràcies "a l'excel·lent relació" que tenen amb els diferents cossos de seguretat.

Guillem va explicar divendres que no tothom veu amb bons ulls l'exhibició militar, però que a la majoria dels clients els agrada i que, per això, els pròxims anys estudiaran altres formes de col·laboració amb l'exèrcit.

El portaveu del PDeCAT a l'ajuntament de l'Escala, Robert Bosch, ha fet pública la dimissió. Assegura que ha acceptat la renúncia del regidor "pel bé comú del projecte".


A Facebook, Bosch ha donat més arguments. Assegura que cal "eliminar qualsevol sensació de falta de compromís amb Catalunya i amb el president".

Un assalt simulat

L'actuació de l'exèrcit i la Guàrdia Civil simulava un exercici d'assalt a la línia costanera. Els militars i el cos policial es van llançar a l'aigua i van fer ràpel a l'illa Mateua, carregats amb tot l'equip, incloent-hi les armes reglamentàries. Després van arribar nedant a la costa i van accedir a les instal·lacions del càmping Illa Mateua.

Guillem els havia convidat a fer l'activitat com un element més d'animació. En total hi van participar 17 militars i sis membres del Grup Especial d'Activitats Aquàtiques de la Guàrdia Civil. Aquests exercicis van aixecar molta polèmica a la població.
 

Anar al contingut