Francisco Jorquera valora els resultats a la seu del BNG.
Francisco Jorquera felicita el PP i es mostra disposat a col·laborar.
Santiago de Compostel·la

El BNG atribueix la patacada electoral a la fragmentació del partit i es mostra disposat a col·laborar

El BNG admet el "revés electoral" i atribueix la patacada a la fragmentació del partit. El seu candidat, Francisco Jorquera, felicita el PP i es mostra disposat a col·laborar.

RedaccióActualitzat
El Bloc Nacionalista Gallec paeix la patacada en les eleccions gallegues. El BNG ha passat de 12 a 7 escons i ha perdut pel camí la meitat dels seus vots. El candidat nacionalista, Francisco Jorquera, ha reconegut el que ha qualificat de "revés electoral" i l'atribueix a la "fragmentació del partit", però també a "l'estratègia del PP".

Jorquera ha comparegut davant dels militants del seu partit, visiblement desanimats per la desfeta. El líder del Bloc ha fet autocrítica i ha defensat que arribaven a les eleccions "en una situació molt delicada", després que el partit "projectés contínues diferències" en l'última legislatura.

El candidat del BNG ha felicitat "l'heroic treball de recomposició dels últims mesos", però ha lamentat que "aquest procés ens ha portat grans costos". Jorquera ha demana disculpes als militants del BNG que puguin creure que ell, com a candidat, no ha estat "a l'altura de les circumstàncies".

El líder del Bloc ha apuntat un altre factor de la seva davallada: una "estratègia" desenvolupada pel Partit Popular amb l'objectiu de "desmobilitzar i dividir el votant que desitjava un canvi real", incidint en l'escissió dels nacionalistes.

Durant la seva intervenció, Francisco Jorquera ha tingut paraules per a Alternativa Gallega d'Esquerra, de l'exlíder del BNG, Xosé Manuel Beiras. Assegura que han obtingut "uns excel·lents resultats", però s'ha queixat que el PP fa "promoció" del partit per erosionar la seva formació.

De cara al futur, Jorquera ha fer un símil futbolístic. Assegura que "un equip campió no és aquell que no perd", sinó "aquell que quan perd, s'aixeca i s'esforça tot el possible per guanyar el següent partit". "Això és el que farà el BNG", ha sentenciat.
Anar al contingut