El Barça, tot i un cúmul de desgràcies, arrenca un empat al camp del PSG (2-2)

El Barça va empatar al camp del PSG (2-2) en l'anada dels quarts de la Champions. Un resultat, sobre el paper, positiu, però que podria haver estat millor. Messi i Xavi, de penal, van avançar dues vegades els de Vilanova, però Ibrahimovic, en fora de joc, i Matuidi, "in extremis", van equilibrar la balança. Encara més negatives van ser les lesions de Messi i Mascherano, que van haver de ser substituïts.

En el seu retorn a la banqueta, Tito Vilanova va optar per Alexis en el lloc de Pedro. La resta, l'onze de gala. Els francesos van sortir molt forts, pressionant la sortida de pilota del Barça i arribant amb perill a l'àrea de Valdés. En el minut 5, pilota al pal després d'una rematada de Lavezzi desviada per Busquets. I en el 15, parada en dos temps de Valdés després d'un xut de Pastore.

La primera aproximació dels catalans va arribar en el minut 17 quan un xut d'Iniesta va fregar l'escaire. Però la iniciativa era dels d'Ancelotti i Ibrahimovic va estar a punt de marcar en dues ocasions. En el 19, falta directa picada pel suec i refús de Valdés. I, en el 26, xut massa creuat de l'exblaugrana després d'una cavalcada de Lucas Moura.

Messi marca i es lesiona

L'últim quart de la primera meitat va ser del Barça. En el minut 38, Alves va fer una passada de mèrit i Messi va batre Sirigu amb un xut creuat. Vuitè gol a la Champions del crac argentí, que va tornar a ser protagonista poc després. El de Rosario va fregar el 0-2 amb un xut enverinat des de la frontal, però es va fer mal en l'acció de la rematada. Lesió al bíceps femoral de la cama dreta; hauran de fer-li més proves per saber-ne l'abast exacte. Cesc va substituir Messi en el descans.

Cúmul de desgràcies en la segona part

Joc travat durant els primers 30 minuts de la segona meitat. Només se'n va salvar una falta llunyana d'Alves, que va fregar el pal. El més destacat, les grogues a Matuidi i Mascherano, que estaven advertits i es perdran la tornada al Camp Nou.

Ibra empata en fora de joc

En el 78, topada entre Alba i Mascherano, que van quedar estesos sobre la gespa. Ibrahimovic va desaprofitar l'ocasió i va rematar al cos de Valdés. En la jugada immediatament posterior, cop de cap al pal de Thiago Silva i el suec, en fora de joc claríssim, marca a porteria buida. Per cert, Mascherano va haver de marxar lesionat i va ser substituït per Bartra.

Xavi marca de penal i Matuidi empata

Quan tot semblava dat i beneït, Sirigu va fer caure Alexis i el controvertit Stark va xiular penal. Sang freda de Xavi per convertir des dels onze metres. Però els francesos no es van donar per vençuts i Matuidi, amb la col·laboració involuntària de Bartra, va superar Valdés gairebé sobre el xiulet final.