El Barça salva un punt gràcies a un "hat-trick" de Messi en un clàssic espectacular (3-3)

El Barça ha salvat un punt "in extremis" gràcies a un gol de Messi en l'últim minut en un dels clàssics més espectaculars dels últims anys. El Reial Madrid s'ha avançat en dues ocasions per mitjà de Van Nistelrooy i semblava tenir el partit guanyat quan Sergio Ramos ha fet el 2-3 en el minut 73 i el Barça jugava amb deu per l'expulsió d'Oleguer en l'últim minut de la primera part. Però quan semblava tot perdut, Messi ha fet embogir el Camp Nou amb el definitiu 3-3, un empat que té gust de glòria en un Barça que recupera el lideratge.

L'ambient al Camp Nou ha estat excepcional. Els jugadors han sortit al terreny de joc envoltats d'un mosaic espectacular. Més de 97.000 pancartes l'han format a les quatre cantonades de l'estadi. Ambient de gala, però gens tens, com s'ha vist a la gespa, a la grada i també a la llotja. Joan Laporta i Ramón Calderón s'han abraçat poc abans de començar el matx.

El partit ha començat completament embogit i el Madrid s’ha avançat en la primera aproximació de perill. Van Nistelrooy ha aprofitat un mal refús de Thuram i ha batut Valdés amb un xut col·locat des de la frontal en el minut 5. La reacció blaugrana no s’ha fet esperar i sis minuts després ha arribat l’empat a un. Messi ha trencat el fora de joc i ha marcat amb una rematada ajustada. Però l’alegria del Barça només ha durat un minut ja que en la jugada següent, Oleguer ha comès un clar penal sobre Guti, que Van Nistelrooy ha transformat en l’1-2.

El ritme de la primera part ha estat trepidant i les ocasions de perill s’han succeït, sobretot a l’àrea de Casillas, que ha vist com el Barça s’ha abocat de nou a l’atac en busca de l’empat. Eto’o ha desaprofitat dues oportunitats per marcar i en el minut 27, de nou Messi ha estat capaç de tornar a marcar. Després d’una gran paret entre Ronadinho i Eto’o, Casillas ha refusat un xut del brasiler i l’argentí ha recollit el rebuig per afusellar al fons de la xarxa. El petit argentí s’ha convertit en un autèntic malson per a la defensa blanca i poc després ha estat a punt de completar un “hat-trick” amb un xut al lateral de la xarxa. Fins al descans no hi ha hagut treva i Eto'o ha tingut el 3-2 a les botes, però no ha pogut acabar en gol la centrada de la mort de Ronaldinho. I per si li faltava alguna cosa a un matx espectacular, en el minut 45 el Barça s'ha quedat amb deu per l'expulsió d'Oleguer, que ha vist la segona targeta groga per una dura entrada sobre Gago.

Amb la segona part per endavant i en inferioritat numèrica, Rijkaard ha decidit sacrificar Eto'o i ha donat entrada a Sylvinho per recompondre la defensa. Aquest canvi ha tret poder ofensiu als blaugranes i el panorama del partit ha canviat completament. El Barça ha cedit la iniciativa a un Madrid que ha vist l'oportunitat d'emportar-se la victòria del Camp Nou davant un rival trencat i que ha patit per mantenir l'empat. Higuaín ha donat el primer avís de la represa, que s'ha convertit en un monòleg madridista aprofitant el desconcert tàctic del Barça. Rijkaard ha deixat el seu equip molts minuts sense lateral dret i això ho ha aprofitat el Madrid per abocar-se a l'atac en busca del triomf.

Valdés s'ha convertit en el gran salvador del seu equip i en el minut 65 ha evitat el 2-3 de Van Nistelrooy amb una mà prodigiosa. L'holandès ha tingut dues ocasions més per completar el seu "hat-trick" particular però s'ha topat amb un Valdés estel·lar. Tot i això el gol del Madrid era només qüestió de minuts i en el 73, Sergio Ramos ha culminat el seu gran partit amb un cop de cap inapel·lable a l'escaire. Sense res a perdre, el Barça ha tret l'orgull de campió i s'ha abocat a la desesperada. En l'últim minut, Messi ha fet embogir el Camp Nou fent "in extremis" el definitiu empat a tres. Ja en temps de descompte, Ronaldinho ha reclamat un penal de Diarra, però Undiano Mallenco ha deixat continuar el joc i amb el xiulet final, el públic ha acomiadat l'àrbitre amb una mocadorada.