Futbol

El Barça no perd pistonada i s'imposa al Getafe a domicili per 1-3

El FC Barcelona només coneix la victòria lluny del Camp Nou després de sumar aquest diumenge al Coliseum Alfonso Pérez el cinquè triomf en cinc partits disputats com a visitant. El conjunt blaugrana va deixar sentenciat l'enfrontament a la primera meitat gràcies a un joc excels i, sobretot, als gols de Messi i Villa. A la segona, Pedro va arrodonir el marcador i només l'expulsió de Piqué per un penal que Del Moral transformava en el definitiu 1-3 va evitar que els de Guardiola gaudissin d'un final plàcid. Els de Míchel van aprofitar el desconcert dels culers per buscar la remuntada però Valdés es va encarregar d'evitar-ho i va ser així com el Barça va sumar tres punts importants.

Actualitzat
Quinze punts de quinze possibles. El Barça ho guanya tot lluny del Camp Nou i ho fa a còpia de bon futbol, gols i molt sacrifici defensiu, tal com van poder constatar els assistents aquest diumenge a l'Alfonso Pérez. 

Guardiola va presentar un nou onze titular inèdit -l'enèsim- però l'equip va continuar desplegant totes les seves virtuts. El Getafe va voler sorprendre el Barça amb una sortida agressiva però el conjunt català no va trigar gens a guanyar la partida al rival, ja que va aconseguir la possessió i va dominar a plaer en el joc posicional. Fruit d'aquesta situació, l'equip blaugrana va començar a trepitjar l'àrea dels madrilenys. 

Recital blaugrana

Villa va tenir la primera ocasió de l'enfrontament, però incomprensiblement va errar quan era tot sol davant de Codina. Pedro va insistir amb un altre xut que el porter català del Getafe va aturar en una doble intervenció. Va ser a la tercera quan Messi -no podia ser un altre- feia justícia inaugurant el marcador. L'argentí assistia en profunditat Alves i aquest centrava perquè Villa afusellés però l'asturià, lent, no va poder rematar. Sí que es va treure del barret, en canvi, una gran passada interior per habilitar l'arribada de Messi, que sol davant Codina no va perdonar.

L'1-0 va arribar en el moment idoni, ja que va evitar que l'equip local comencés a creure en les seves possibilitats. Per si no n'hi havia prou amb el gol inicial, el Barça va continuar amb el seu recital, que va convertir Codina en l'heroi de la primera meitat. El porter del Getafe va estar brillant en una nova oportunitat perduda per Villa. L'asturià hi va insistir tot seguit, però el seu gol va ser anul·lat per fora de joc. Immediatament després, Messi tornava a marcar, però de nou ho feia des d'una posició il·legal. El festival blaugrana era total.

Finalment, Villa va poder redimir-se dels seus errors quan en el minut 34, ara sí, superava Codina en aprofitar una excel·lent assistència de Messi. Poc content amb això el Barça va continuar acuitant un rival que va ser incapaç de superar la pressió blaugrana i de trenar una jugada de perill en tota la primera meitat. Només la mitja part va evitar que els catalans ampliessin el marcador.

Sentència i patiment

La reacció del Getafe va arribar, com era d'esperar, en tornar del descans. Els de Míchel van recuperar una mica l'orgull perdut en la primera meitat i van atacar el Barça a força d'esperit. El canvi, però, va ser contraproduent per als locals, ja que van estirar les línies, i això ho va aprofitar el conjunt blaugrana per sentenciar. I és que si el talent ofensiu dels de Guardiola és innegable també ho és la seva solidaritat defensiva, la seva intensitat i el seu sacrifici. L'exemple més clar va arribar en la jugada del 0-3. Messi va pressionar la sortida de pilota dels madrilenys i va provocar que "Cata" Díaz rebutgés malament una cessió de Codina. La pilota va anar a parar a peus de Pedro, que no va tenir problemes per marcar.

El partit quedava sentenciat i només un discutible penal assenyalat per Ayza Gámez per mans de Piqué dins l'àrea va fer que el guió del partit canviés perillosament. La jugada va suposar la segona groga de Piqué i, per tant, la seva expulsió. Del Moral no va perdonar des del punt fatídic i l'1-3 va donar ales als locals.

El Barça va saber replicar amb unes claríssimes ocasions d'Iniesta i Messi, però Codina va estar brillant una vegada més. El partit va embogir i el Getafe va buscar la remuntada i molt s'hi hauria acostat si Valdés no hagués aturat un cara a cara amb Del Moral. Poc després, Maxwell va salvar un cop de cap d'Arizmendi quan la pilota entrava a la xarxa en els que eren els millors minuts dels locals en tot el partit. 

Boateng també va acabar expulsat per doble groga i això va afavorir que es calmessin els ànims, tot i que Arizmendi va tornar a gaudir d'un mà a mà davant Valdés que el de l'Hospitalet va salvar molt encertadament. Amb aquesta ocasió -i una altra de claríssima errada per Messi- el partit va dir les últimes paraules i el Barça va poder celebrar una nova victòria.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut