Lliga

El Barça no passa de l'empat a 2 contra l'Osasuna i deixa escapar dos punts molt importants

El Barça no va passar de l'empat a 2 contra l'Osasuna en un partit en què sempre va anar a remolc en el marcador. Els navarresos van començar molt bé amb un gol de Rivero en el primer minut de joc. L'empat va arribar amb un potent xut de Motta. En un tram final boig de la primera part, l'Osasuna va posar l'1-2 amb un cop de cap de Gancedo, però abans del descans, Kluivert, també de cap, va establir la igualada definitiva. En la represa, el Barça no va poder marcar i va deixar volar dos punts del Camp Nou.

En la primera jugada del partit, l'Osasuna va donar la gran sorpresa en avançar-se en el marcador amb un gol de Rivero que va fer emmudir el Camp Nou. El Barça va intentar reaccionar ràpidament i va crear dues ocasions per empatar. Primer, Saviola va fer una volea per sobre del travesser i, després, Luis Enrique ho va provar amb un xut llunyà que va tocar un defensa, i la pilota va anar a córner. Els blaugranes van insistir en el seu domini amb una bona combinació entre Kluivert i Cocu, amb un xut d'aquest últim desviat. En una nova jugada ofensiva del Barça, Motta va estar a punt d'empatar amb una rematada creuada en què el porter Sanzol es va lluir. El Barça va tenir clarament la possessió de la pilota, encara que sense gaire fluïdesa ofensiva. Kluivert, de cap, va rematar fregant el pal esquerre de la porteria navarresa. L'Osasuna es va dedicar a defensar el seu avantatge i només va crear perill en una arribada d'Iván Rosado. En el minut 38 de la primera part, el Barça va aconseguir l'empat amb una potent rematada de Motta després que la defensa de l'Osasuna no va poder treure la pilota de la seva àrea. Instants abans d'arribar al descans, l'Osasuna va tornar a posar-se al davant en el marcador, amb un cop de cap del "Pipa" Gancedo, però en l'última jugada de la primera part, el Barça va poder tornar a empatar amb un altre cop de cap de Kluivert en un final boig de la primera meitat. En la represa, Van Gaal va donar entrada a Riquelme en el lloc de Xavi. L'argentí va tenir la primera ocasió del Barça en la segona part, però el seu xut el va desviar un defensor a córner. Riquelme va començar a portar la batuta del joc blaugrana i va fer una assistència magistral a Saviola, però el "Pibito" va xutar massa creuat. El Barça va reclamar un possible penal per una caiguda de Frank de Boer a l'interior de l'àrea navarresa. L'Osasuna no va renunciar a l'atac i va posar l'ai al cor de l'afició blaugrana amb un xut d'Antonio López al pal. Mendieta va buscar el gol de la victòria amb un llançament de falta amb molta intenció des de la frontal de l'àrea, que es va perdre fregant el pal esquerre de Sanzol. En una nova arribada del Barça, Gerard va rematar massa fluix a les mans del porter de l'Osasuna. A cinc minuts del final, una errada de Víctor Valdés li podria haver costat molt cara al Barça, però finalment el porter blaugrana va rectificar a temps i va evitar el 2-3. Després d'intentar-ho de totes les maneres possibles, l'empat a 2 va ser inamovible. El Barça va jugar una segona part molt dolenta i va perdre dos punts contra un rival teòricament inferior, punts que poden ser molt importants en un futur immediat.