Primera Divisió

El Barça encaixa la primera derrota amb Antic a la banqueta al camp del Vila-real per 2-0

El Barça ha encaixat la primera derrota des de l'arribada d'Antic a la banqueta blaugrana al camp del Vila-real per 2-0. Després d'una primera part amb moltes ocasions de gol per part dels dos equips, en la represa, el Vila-real ha estat molt superior. Jorge López, en el minut 57, i Calleja, en temps de descompte, tots dos de penal, han fet els gols de l'equip local. Aquesta derrota trenca la ratxa positiva del Barça en la lliga i torna a allunyar l'equip blaugrana de les posicions de la Copa de la UEFA

El Vila-real ha començat dominant el partit i, en el minut 3, De Nigris ha tingut la primera ocasió amb un xut per sobre del travesser de Bonano. Després d'un nou avís de l'equip local, la millor oportunitat del Barça per avançar-se en el marcador ha estat una mitja volta creuada de Kluivert en el minut 16 fregant el pal. En el minut 21, Reina ha evitat el 0-1 desviant a córner un gran xut de Riquelme des de la frontal de l'àrea. Només dos minuts després, Andersson ha entrat en el lloc del lesionat Frank de Boer. El Barça ha seguit buscant el primer gol i, en un ràpid contraatac, en el minut 27, Saviola ha encarat tot sol Reina, que ha tornat a salvar amb una gran intervenció el 0-1. El Vila-real ha tornat a crear perill en el minut 32 amb una rematada creuada de Jorge López fregant el pal. L'equip de Benito Floro ha tornat a tenir el domini del partit i, en el minut 35, Víctor ha tingut l'ocasió més clara de la primera meitat amb una mitja volta que ha sortit desviada per molt poc. La resposta blaugrana ha estat immediata amb un xut llunyà de Xavi fregant el travesser. A cinc minuts del descans, el Vila-real s'ha pogut avançar en el marcador amb un cop de cap de Josico que Xavi ha desviat a la mateixa línia de gol. Tot i les nombroses ocasions de gol per part dels dos equips, al descans, s'hi ha arribat amb un sorprenent empat sense gols. En el minut 7 de la represa, De Nigris, en un més que possible fora de joc, ha tingut la primer clara ocasió de gol de la segona meitat, però s'ha quedat sense angle i el seu xut l'ha desviat Puyol a córner. Només tres minuts després, l'àrbitre ha assenyalat un clar penal de Sorín sobre el mexicà De Nigris. Jorge López ha enganyat perfectament Bonano i ha fet l'1-0. El Vila-real ha estat a punt de marcar el gol de la sentència en el minut 15 amb un xut de De Nigris que s'ha estavellat al travesser. El Barça no ha reaccionat i, en un ràpid contraatac, Bonano ha evitat el 2-0 en un xut de Víctor. Tot i estar més a prop el segon del Vila-real, en una jugada aïllada en el minut 20, Ballesteros ha desviat de forma providencial a córner un xut de Mendieta després d'una gran combinació entre Saviola i Kluivert. En el minut 71, el partit s'ha complicat encara més pel Barça amb l'expulsió de Sorín, que ha vist la segona targeta groga i ha deixat l'equip d'Antic en inferioritat numèrica. Amb el Barça buscant l'empat a la desesperada, a vuit minuts del final, el Vila-real ha estat a punt de sentenciar en un ràpid contraatac que la defensa blaugrana ha desviat a córner. En l'últim minut del partit, el Vila-real ha tornat a perdonar el 2-0 amb un xut de Jorge López al pal. El posterior intent de Belletti s'ha perdut per sobre del travesser. En temps de descompte, Mendieta ha tingut l'última oportunitat del Barça per empatar amb un llançament de falta per sobre del travesser. En la següent jugada, Rochemback ha comès penal sobre Belletti i Calleja ha marcat el definitiu 2-0 amb què ha acabat el partit.