Primera Divisió

El Barça agreuja la seva crisi en la Lliga amb una nova derrota contra el Rayo per 1 a 0

El Barça ha agreujat de forma alarmant la seva crisi en la Lliga amb una nova derrota per 1 a 0 contra el Rayo Vallecano. L'equip de Van Gaal ha mostrat la seva impotència per marcar durant els 90 minuts davant d'un rival que es trobava en zona de descens i que també tenia l'obligació de guanyar. L'únic gol del partit, l'ha fet Aizkoitia, en el minut 65, aprofitant una greu errada defensiva. Aquesta derrota deixa el Barça amb només 16 punts després de 13 jornades, i la situació de l'equip blaugrana cada vegada és més preocupant.

El partit ha començat amb el domini territorial del Rayo, encara que la primera ocasió de perill l'ha fet el Barça en el minut 14. Kluivert ha engaltat un potent xut amb la cama esquerra i Etxeberria, amb una gran parada, ha enviat l'esfèrica a córner. El Barça ha començat a aconseguir el control de la pilota i ha tingut dues ocasions més per avançar-se en el marcador en dos xuts de Riquelme. El primer, l'ha pogut parar Etxeberria amb molts problemes i el segon s'ha perdut fregant el pal dret de la porteria del Rayo. En el minut 34, Kluivert ha desaprofitat una nova oportunitat per marcar. L'holandès ha trencat el fora de joc, ha fet un bon control i ha driblat la sortida del porter, però s'ha quedat sense angle i el seu xut s'ha estavellat al lateral de la xarxa. La segona part s'ha començat amb la mateixa tònica que la primera: el Barça dominant i el Rayo intentant sorprendre en algun contraatac. En el minut 48, Kluivert no ha arribat a rematar una bona centrada de Riquelme. Saviola ha tingut la millor ocasió del Barça en el començament de la segona part amb una rematada massa centrada a les mans d'Etxeberria. El Rayo, que gairebé no havia inquietat la porteria de Bonano, s'ha avançat en el marcador en el minut 20 de la segona meitat aprofitant una badada defensiva de la defensa blaugrana. Azkoitia ha controlat la pilota a dins de l'àrea i ha marcat a la mitja volta. El gol del Rayo ha deixat molt tocat un Barça incapaç de reaccionar. Van Gaal ha donat entrada a Dani i Gerard per Saviola i Rochemback, però els canvis no han servit per millorar el joc ofensiu dels blaugranes. Quan faltaven cinc minuts per al final, el Barça ha pogut empatar amb un cop de cap de Cocu, que ha parat amb seguretat el porter del Rayo. L'intent a la desesperada de l'equip blaugrana en els últims instants de partit no ha servit de res i el Barça ha encaixat una nova derrota que el deixa en una situació cada vegada més preocupant en la Lliga. Per la seva banda, aquesta victòria dóna una mica d'aire al Rayo i Fernando Vázquez conserva la feina, després d'una setmana en què va estar a un pas de ser destituït. VAN GAAL, DECEBUT PER LA DERROTA Louis van Gaal, en la roda de premsa posterior al partit, ha assegurat que el seu equip ha jugat per guanyar, però que no ho ha aconseguit per mala sort. L'entrenador holandès no ha pogut negar l'evidència sobre la difícil situació en què es troba l'equip blaugrana i ha reconegut que aquesta derrota augmentarà la crispació dels socis sobre ell i sobre el president Joan Gaspart. Van Gaal ha demanat el suport de tothom en aquests moments i s'ha mostrat decebut pel resultat de Vallecas, però no pel joc dels seus homes al camp.