Educació manté les extraescolars però suspèn altres activitats amb nens de molts centres

El conseller Bargalló diu que "no hi ha cap motiu" per suspendre les classes de manera generalitzada per la crisi del coronavirus

RedaccióActualitzat

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha dit aquest dimecres que, de moment, no hi ha previst suspendre les classes de manera generalitzada per la crisi del coronavirus.

Ho ha dit en una entrevista telefònica a "El matí de Catalunya Ràdio", i ha insistit que "no hi ha cap motiu" per fer-ho:

"A dia d'avui no hi ha cap motiu per fer un tancament global d'escoles a Catalunya, no n'hi ha cap."


Bargalló ha dit que el que sí que s'han de suspendre són totes les activitats extraordinàries que comporten trobades massives d'alumnes i professors de diferents centres.

Garantir la traçabilitat

El motiu és que es vol garantir que, quan es localitzi un cas de coronavirus, es pugui saber amb precisió amb qui ha estat aquesta persona els dies anteriors per establir-ne la traçabilitat:

"Les autoritats sanitàries ens diuen que en l'estat que estem ara és molt important la traçabilitat, saber cadascú de nosaltres amb qui ha estat durant molt de temps, si tenim el Saló de l'Ensenyament, tenim els nostres alumnes amb molta gent durant moltes hores però no sabem amb qui, i per tant, traçar la traçabilitat si hi ha un problema, és impossible."

 

Josep Bargalló
El conseller d'Educació, Josep Bargalló, en una imatge d'arxiu (CCMA)


Això no implica, per tant, la suspensió de les activitats extraescolars normals, encara que no es facin a la mateixa escola, perquè se sap perfectament quins nens hi ha en cada moment:

"Com que són cada dia els mateixos és com si fossin a l'aula del centre, el que hem d'evitar són molts alumnes, i molts alumnes que no sabem qui són, per si n'hi hagués un cas concret, poder garantir la traçabilitat. Aquí hi ha el tema del sentit comú: s'ha de continuar fent allò que fan normalment, però s'han d'estalviar allò que és extraordinari."


Ajornat el Saló de l'Ensenyament

Preguntat pel Saló de l'Ensenyament, que s'havia de fer la setmana que ve, Bargalló ha assenyalat la dificultat de mantenir-lo en les dates previstes.

"L'organitza Fira de Barcelona, que avui potser dirà que es fa, però jo crec que és evident que sense la participació del Departament i sense la participació dels centres és evident que s'ajornarà."


A primera hora de la tarda, efectivament, Fira de Barcelona ha emès un comunicat anunciant l'ajornament. L'entitat argumenta que ho fa "davant la situació actual i atenent a les mesures de prevenció aprovades pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya amb relació al Covid-19".

 

Estudiants en l'edició 2019 del Saló de l'Ensenyament (ACN/Elisenda Rosanas)


La decisió, de fet, afecta tres fires, el Saló de l'Ensenyament, el Futura i la Fira Internacional d'Empreses Simulades. Fira anuncia la seva intenció de "reconvocar-los abans del període de preinscripcions".

El Consell de l'Esport Escolar manté les activitats

Aquest matí, per aclarir possibles dubtes de les famílies, el Consell de l'Esport Escolar de Barcelona ha emès un comunicat en què explica que es mantenen les activitats previstes per als pròxims dies.

El comunicat afegeix que el CEEB està "en permanent contacte amb les administracions" per si l'evolució de la situació obliga a "alterar la programació esportiva programada".
 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Educació
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut