Barcelona

Duran ofereix a Montilla el seu suport per demanar a l'Estat el compliment de l'Estatut

El president del comitè de govern d'Unió Democràtica de Catalunya, Josep Antoni Duran i Lleida, ha dit que el president de la Generalitat, José Montilla, tindrà Unió al seu costat "per demanar-li a l'Estat el que és nostre, que és complir l'Estatut". El líder democristià ha aclarit que no es tracta de demanar cap privilegi per a Catalunya, "ni de posar el dit en cap insolidaritat, sinó el contrari: recordar a la ciutadania de l'Estat que, quan parlem de finançament just per a Catalunya, estem parlant de finançament dels serveis". Duran ha fet aquestes declaracions a l'Aplec comarcal de la seva formació al Vallès Occidental.

Actualitzat

Duran i Lleida ha declarat que Catalunya "té un govern amb moltes competències en moltes matèries i som moltes més persones pel creixement dels últims anys, moltes de la immigració estrangera, i això no es té en compte en el sistema de finançament".

També ha dit que "el finançament just que reivindiquem és per atendre justament els serveis de la gent que viu a Catalunya, hagin nascut a Extremadura, Galícia, Aragó o Catalunya".

Respecte a les informacions que apunten que Artur Mas vol reunir-se amb ell per tractar sobre les ponències de Convergència, Duran ha indicat que aquestes reunions "no són necessàries, perquè CDC ha de decidir el que cregui que és més important per al partit d'acord amb les decisions dels congressistes i, ara per ara, del Consell Nacional". I ha afegit que, per aquest motiu, aquesta reunió "no és necessària ni Unió, que tindrà el seu congrés a l'octubre, la demana". En tot cas, Duran i Lleida ha manifestat que espera que "les posicions dels uns i dels altres encaixin, però els dos congressos han d'expressar-se amb tota llibertat".

Anar al contingut