Barcelona

Duran admet que la direcció d'Unió haurà de plegar si el "no" s'imposa en la consulta interna

El líder d'Unió ha defensat, juntament amb Ramon Espadaler i Joana Ortega, que cap de les condicions de la pregunta va en contra del procés sobiranista

RedaccióActualitzat

El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, admet que la direcció del partit haurà de plegar si diumenge guanya el "no" a la consulta interna del partit per decidir si se suma al full de ruta sobiranista del president de la Generalitat, Artur Mas.

En una roda informativa conjunta amb el secretari general, Ramon Espadaler, i la vicepresidenta del govern, Joana Ortega, Duran i Lleida ha apuntat que en el cas que la majoria de la militància voti contra la proposta que defineix gran part de la cúpula del partit aquests dirigents hauran de reconèixer la derrota i "altres hauran d'agafar el relleu". Preguntat per la possibilitat de convocar un congrés extraordinari si es dóna aquesta situació, Duran ha considerat que "són moments de preparar eleccions" de cara al 27-S.

Els tres dirigents d'UDC han apostat pel "sí" en la consulta interna, que suposa, segons ells, defensar la continuïtat del partit democratacristià en el procés sobiranista, però no amb un suport acrític, sinó fent aportacions, i han remarcat que cap dels condicionants de la pregunta va en contra del procés.

Duran i Lleida ha avisat que la continuïtat de la federació de CiU depèn dels dos partits, de CDC i d'UDC: "Nosaltres ens volem entendre però no per dir amén a tot."

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut