Cal esborrar arxius antics o que ocupin molt per recuperar espai al compte de Gmail
Cal esborrar arxius antics o que ocupin molt per recuperar espai al compte de Gmail (iStock)

Consells per alliberar espai a l'emmagatzematge de Google: Drive, Gmail i Google Fotos

Aquesta empresa ofereix 15 gigues gratuïts, que s'omplen de pressa si s'hi posen fotos i vídeos, però hi ha estratègies per treure'ls i desar-los a l'ordinador

RedaccióActualitzat

Un dels serveis d'emmagatzemament en línia més populars i utilitzats al món és el de Google, que permet tenir-hi fins a 15 gigues de dades de manera gratuïta.

Depenent de l'ús que se'n faci, aquest espai és força gran i no s'arriba a omplir, però si hi posem moltes fotografies i, sobretot, molts vídeos, llavors de seguida queda ple.

Quan està ple hi ha serveis que deixen de funcionar: Gmail no permet enviar ni rebre correus, Drive no permet editar els arxius que hi ha, i Google Fotos no permet fer còpies de seguretat.


Esborrar o baixar els arxius antics

Llavors només queden dues solucions: o comprar més espai, o fer-hi lloc traient arxius, esborrant-los directament o baixant-los a l'ordinador o en un disc dur.

Els 15 gigues els ocupen els arxius del Drive, que és pròpiament l'espai d'emmagatzematge, però també les fotografies i vídeos de Google Fotos i els correus del Gmail.

Al principi l'empresa no facilitava gaire treure els continguts i fins i tot era difícil saber com eren de grans els arxius que hi havia, però els últims anys això ha millorat força.


Començar pels que ocupin més espai

Així, si es vol buidar el Drive, només cal anar al final del menú i picar "emmagatzematge": llavors s'obre una finestra que mostra la llista dels arxius, començant pel que ocupa més espai.

Això permet anar revisant quins arxius volem baixar i conservar i quins podem esborrar directament, de manera que es pot buidar de manera relativament ràpida.

Des del gestor d'emmagatzematge de One Google es pot accedir als continguts dels tres serveis amb informació sobre les mides dels arxius i amb la possibilitat d'esborrar-los fàcilment.

Gestionar directament a Gmail i Google Fotos

La pàgina de Google Fotos també permet gestionar les fotografies i els vídeos que hi ha de manera similar, tot i que és més difícil veure la mida que tenen.

També el servei de correu electrònic, Gmail, permet seleccionar i esborrar els correus que no vulguem conservar, i fins i tot és possible buscar correus grans per poder alliberar força espai.

En aquest cas, a la finestra de cerca dins el correu cal escriure, per exemple, el comandament "larger:5M" i buscar, i apareixerà una llista de tots els correus que ocupin més de 5 megues.

Solen ser correus amb arxius adjunts grans, i això permet repassar-los i decidir si els volem baixar i conservar o preferim esborrar-los, i alliberar així força espai.

Un compte de Gmail amb gairebé 7.000 correus pendents de llegir
Un compte de Gmail amb gairebé 7.000 correus pendents de llegir (Europa Press)

Repassar les subscripcions i crear filtres

A banda d'això, també és aconsellable eliminar les subscripcions automàtiques als correus d'institucions o empreses que rebem periòdicament i que en el fons no ens mirem mai.

També es poden crear filtres perquè Gmail esborri automàticament els correus que arribin de determinades adreces, filtres que també poden servir per a moltes altres coses.

En tot cas, els arxius que s'envien a la paperera dels tres serveis s'hi mantenen durant 30 dies, al final dels quals s'esborren automàticament, tot i que també es pot buidar la paperera si es desitja.

Tot plegat exigeix un cert temps de dedicació, sobretot si fa mesos o anys que no s'hi fa neteja, però permet baixar a l'ordinador o en un disc dur els arxius que es vulguin conservar.

L'alternativa, esclar, és llogar més espai al servei Google One i pagar cada mes, a partir d'1,99 euros, per tenir-ho tot al núvol virtual, accessible des de qualsevol lloc on tinguem connexió a internet. 

 

 

ARXIVAT A:
GoogleTecnologia
Anar al contingut