Un dels condemnats per la violació en grup d'una menor a Manresa, a la sortida de l'Audiència de Barcelona, on no s'han presentat dos…
Un dels condemnats per la violació en grup d'una menor a Manresa el 2016, a la sortida de l'Audiència de Barcelona (ACN/Miquel Codolar)
Barcelona

Dos dels condemnats per violar en grup una menor a Manresa no es presenten al jutjat

Estaven convocats a una vista per decidir si els enviaven a la presó, però la decisió ha quedat ajornada i el tribunal ha rebutjat l'ordre de recerca i captura contra el condemnat, que ningú sap on és

RedaccióActualitzat

Dos dels condemnats per una violació en grup d'una menor a Manresa l'any 2016 no s'han presentat aquest dimecres a l'Audiència de Barcelona, que havia de decidir si ingressaven a la presó.

L'advocat d'un ha justificat la incompareixença, mentre que l'altre, un dels condemnats a 10 anys, podria haver desaparegut. El seu advocat ha reconegut, fora de la sala, que no l'havia pogut localitzar.

La fiscal ha demanat una ordre de recerca i captura contra ell, però el tribunal no l'ha volgut fer efectiva. I no ho farà fins al dia 17, dimarts que ve, el mateix dia que està citat el cinquè condemnat i que el tribunal resoldrà sobre la petició d'ingrés a presó per als condemnats.

 

Malgrat que la sentència no és ferma, el Ministeri Fiscal ha demanat l'empresonament immediat de tots cinc.

Els advocats defensors s'han oposat a la petició de presó apel·lant a l'arrelament personal i laboral i amb l'argument que els condemnats han complert fins ara les mesures cautelars imposades.

L'Audiència de Barcelona va condemnar els joves a penes d'entre 10 i 12 anys per la violació múltiple d'una noia de 14 anys. La condemna va ser per abús, tot i que la Fiscalia, al final del judici, va demanar que fos per agressió sexual.

Concentració a Manresa contra la violació doble de dilluns

Concentració a Manresa de condemna a les violacions de dilluns (ACN/Estefania Escolà)


A Manresa, mentrestant, centenars de persones han sortit al carrer per rebutjat la violació de dues noies aquesta setmana, una de les quals és menor.

Els dos detinguts pels fets passen la segona nit a comissaria i aquest dijous passaran a disposició del jutge.

ARXIVAT A:
Agressió sexualViolència masclistaJudicial
Anar al contingut