La comissaria dels Mossos a Manresa, on han detingut dos dels presumptes violadors
La comissaria dels Mossos a Manresa
Manresa

Dos detinguts per haver violat dues noies, una de les quals menor, a Manresa

Una de les noies es va escapar per la finestra i va poder avisar la Policia Local

RedaccióActualitzat

Dos detinguts les últimes hores a Manresa, acusats de violació. Les agressions haurien passat dilluns al vespre en un pis del carrer de l'Hospital, al Barri Antic de la capital del Bages.

Una de les víctimes és menor i l'altra és major d'edat. Una de les noies hauria fugit saltant per la finestra i es va trencar els dos canells, però va poder avisar una patrulla de la policia local.

Els Mossos van detenir en el mateix habitatge un dels presumptes violadors i l'altre l'han detingut aquest dimarts a la tarda.

 

 

Violació per torns d'una menor

A l'octubre es va fer pública la sentència per la violació en grup d'una menor, de 14 anys, també a Manresa, amb una condemna per abús i no pas per agressió sexual.

L'Audiència de Barcelona va condemnar a 12 anys de presó dos dels joves acusats, per un delicte d'abús continuat, i a 10 anys de presó tres dels altres nois, per un delicte d'abús. També va absoldre dos acusats, un dels quals es va masturbar mentre la resta violava la noia per torns.

Justament, aquest dimarts la Fiscalia ha demanat a l'Audiència de Barcelona que els cinc condemnats ingressin a presó immediatament, mentre està pendent la resolució dels recursos contra la sentència.

Segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, aquest mateix dimecres tindrà lloc la vista per a quatre dels acusats, mentre que per al cinquè serà el 17 de desembre.

El tribunal va considerar que els fets van ser abús perquè la víctima estava "inconscient, sense saber què feia i què no feia", pel consum d'alcohol i droga, i sense poder "determinar-se i acceptar o oposar-se a les relacions sexuals". També va argumentar que els condemnats no van haver de fer servir "cap mena de violència o intimidació" contra ella. Els fets van passar en una fàbrica abandonada.

Un altre cas més recent

I aquest no és l'únic cas de violació en grup denunciat a la capital del Bages. Al juliol, els Mossos van detenir quatre joves per l'agressió sexual en grup a una menor, de 17 anys, en un pis del centre històric de la ciutat.

Veïns de les Escodines, que és com es diu el barri, van denunciar la degradació de la zona, on han proliferat els pisos abandonats i ocupats.

ARXIVAT A:
Agressió sexualPolicial
Anar al contingut