Alumnes de l'Institut Gili i Gaya de Lleida protesten pels comentaris homòfobs d'un professor
Alumnes de l'Institut Gili i Gaya de Lleida protesten pels comentaris homòfobs d'un professor
Lleida

Doble denúncia per les declaracions homòfobes d'un professor de Lleida

L'associació LGTBI Colors de Ponent i el Sindicat d'Estudiants Països Catalans (SEPC) preparen denúncies contra el docent i contra Ensenyament

RedaccióActualitzat

El cas del professor de filosofia de l'Institut Gili i Gaya de Lleida que va dir als alumnes que l'homosexualitat és antinatural porta cua. L'associació LGTBI Colors de Ponent i el Sindicat d'Estudiants Països Catalans (SEPC) preparen denúncies contra el docent i contra Ensenyament.


D'una banda, portaren el cas al Departament de Treball perquè consideren que és insuficient tancar-lo només amb les disculpes del docent. Per Colors de Ponent, les declaracions constitueixen una infracció lleu que suposa una sanció administrativa, segons ha explicat la portaveu de l'associació LGTBI:

"Si el Departament d'Ensenyament ho deixa sense sancionar, el missatge que dona és que estem educant en el menyspreu i en el no-respecte a la diversitat sexual i de gènere, en contra de les lleis del país."

El sindicat d'estudiants i Colors de Ponent també aniran al Síndic de Greuges per les declaracions del professor i per com ho ha gestionat Ensenyament.

Segons han explicat, durant la mediació es va posar els alumnes en una situació d'indefensió i no s'hi va deixar participar cap representant del sindicat.

Lorien Quesada, portaveu de l'SEPC, assegura que el professor "no va mostrar cap mena de penediment; al contrari, en algun moment fins i tot es va riure de la situació", i afegeix:

"Les estudiants es van veure forçades a acceptar les disculpes."

Anar al contingut