Cues a l'aeroport
Cues a l'aeroport
Barcelona

Els treballadors de seguretat del Prat aproven endurir la vaga a mitjans de mes

Faran vaga indefinida el 100% de la jornada

RedaccióActualitzat

Els vigilants de seguretat de l'aeroport del Prat han decidit en assemblea endurir la protesta i fer vaga indefinida cada dia el 100% de la jornada. Els empleats de l'empresa Eulen han votat ampliar la protesta al 100% de la jornada. Ara, la delegació del govern haurà de concretar els serveis mínims.

Aquest enduriment de la vaga encara no té data, ja que primer han de registrar la protesta a les autoritats laborals. La mesura no es farà efectiva fins uns deu dies després que es registri la convocatòria de vagaL'aturada del 100% de la jornada començarà el 14 d'agost.

Mentrestant, els treballadors mantenen vigents les aturades anunciades fins ara: els divendres, diumenges i dilluns, en les franges horàries de 5.30 a 6.30, de 10.30 a 11.30, de 16.30 a 17.30 i de 18.30 a 19.30.

Setmanes de caos

La decisió dels treballadors arriba després del caos de les últimes setmanes, que ha fet perdre el vol a un miler de persones, segons l'Associació Espanyola de Companyies de Transport Aeri. Companyies com Vueling, que és la que té més presència al Prat, han hagut d'endarrerir més d'un 30% els seus vols per esperar els passatgers que encara feien cua als controls de seguretat.

Aquesta associació també denuncia que arran d'aquest problema moltes aerolínies acumulen retards, i emplacen vigilants i empresa a posar-hi solució. Carolina Herrero, portaveu de l'ACETA, assegura:

Volem fer una crida a les parts perquè es restableixi la normalitat a l'aeroport i es posi fi als perjudicis dels passatgers i les companyies aèries i també a l'activitat econòmica i turística del país."

Els treballadors insisteixen que la situació en què es troben és insostenible. Ho explica Genoveva Sierra, membre del comitè d'empresa.

"Ahir, la gent que va entrar a la una va anar a dinar a les vuit de la tarda. Em trucaven plorant. Són màquines de producció, no hi ha res més"

Les cues d'aquest dimarts van ser d'uns 30 minuts de mitjana, una xifra similar a la de dilluns i lluny de les de la setmana passada, quan van arribar a les tres hores en alguns moments.

Al marge dels treballadors de seguretat, a l'aeroport del Prat continua la vaga dels empleats dels carros portaequipatges.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut