Un cotxe de la Policia Municipal de Madrid

Detinguts per abusos sexuals dos policies de Madrid que haurien simulat un escorcoll

Després d'haver comès els fets li haurien enviat fotografies d'ells despullats a la jove

Redacció/Agències

Dos agents de la policia local de Madrid adscrits a la Unitat Integral del districte de Ciudad Lineal van ser detinguts diumenge passat per la presumpta comissió d'un delicte d'abusos sexuals a una dona de 27 anys. Hores després dels fets denunciats, els agents li haurien enviat fotografies d'ells despullats al mòbil.

La detenció la van dur a terme agents de la Unitat d'Atenció a la Família i la Dona (UFAM) de la Policia Nacional, que els van exigir que entreguessin l'arma reglamentària i la placa. Ho ha avançat El Mundo i ho ha pogut confirmar TV3.

Segons la denúncia, aquests policies van seguir la jove fins que va entrar al portal de casa seva, moment en què van entrar amb ella per escorcollar-la al·legant que sospitaven que portava alguna cosa amagada.
 

La jove va denunciar que un agent li va fer tocaments i que l'altre policia no va impedir la intervenció que feia el seu company.

Posteriorment, els agents li van demanar el telèfon a la jove i hores després de la seva actuació li van enviar una foto de tots dos nus, instantània que la dona va adjuntar als investigadors amb la denúncia.

Tots dos agents, després de passar a disposició judicial, van quedar en llibertat amb càrrecs, per la qual cosa van haver de lliurar la placa i la pistola reglamentària i se'ls ha obert un expedient disciplinari.


On es pot demanar ajuda

Les dones que creguin que pateixen actes de violència per part de la seva parella o exparella tenen diversos recursos per demanar ajuda.

Telèfon específic d'atenció i informació: 900 900 120. En cas d'emergència davant d'una agressió, també es pot trucar al 112.

En aquest període de confinament, l'Institut Català de les Dones ha habilitat un correu: 900900120@gencat.cat, i un número de WhatsApp: 671 778 540.

ARXIVAT A:
Violència masclista
Anar al contingut