Madrid

Detinguts dos propietaris de webs de descàrregues de material audiovisual

La Policia Nacional ha detingut dos propietaris de webs de descàrregues de material audiovisual. Els detinguts dirigien els principals grups d'Andalusia i el País Valencià de "screeners", és a dir, les persones que graven pel·lícules d'estrena al cinema. Durant aquest any haurien gravat uns 100 films que s'haurien descarregat més de dos milions de vegades. Això els hauria reportat beneficis a través de la publicitat.

Actualitzat
Segons la policia, els enregistraments es penjaven a sis llocs web en qüestió d'hores després de la seva aparició a les sales comercials. Els "screeners" anaven al cinema en horaris de baixa afluència de públic i realitzaven els enregistraments en alta definició. Després, en uns laboratoris dotats de tot tipus de mitjans informàtics, muntaven i sincronitzaven l'àudio i el vídeo de les estrenes.

Si la pel·lícula ja estava disponible a internet, però en un idioma estranger, només necessitaven capturar el so en castellà. Posteriorment, les pel·lícules eren publicitades i comercialitzades a internet, sempre amb arxius de gran qualitat. També s'oferien de forma gratuïta multitud de videojocs o programes informàtics.

La Policia Nacional també ha arrestat dos dels "screeners" que col·laboraven en aquesta xarxa.
Anar al contingut