Detinguda una integrant dels CDR acusada de terrorisme i rebel·lió

L'acusen dels talls de carreteres i de l'aixecament de peatges que es van fer aquesta Setmana Santa

Actualitzat

La Guàrdia Civil ha detingut una persona en una operació coordinada per l'Audiència Nacional contra les actuacions dels Comitès de Defensa de la República. Li imputen un delicte de rebel·lió i terrorisme pels talls de carreteres i l'aixecament de peatges que es van fer aquesta Setmana Santa, després de la detenció de Carles Puigdemont a Alemanya.

Operació Cadera

Es tracta de la coordinadora dels CDR de Viladecans, a qui acusen de coordinar les accions de Setmana Santa per reivindicar la llibertat dels polítics independentistes empresonats.

La detinguda va difondre un àudio a les xarxes socials en què donava instruccions per fer noves accions dels CDR i estratègies i en què no es descartava estendre les mobilitzacions als ports i a Mercabarna.

Cap al migdia, agents de la Guàrdia Civil han sortit del pis de Viladecans amb la detinguda en direcció a Madrid. Fonts de l'institut armat han confirmat que la detinguda s'entregarà directament davant el jutjat de l'Audiència Nacional, a Madrid.

L'operació contra els Comitès de Defensa de la República s'ha batejat com a Operació Cadera, un nom que conté les consonants CDR.

 

 

Els agents també han decomissat diverses caixes amb la documentació que hi han trobat, l'ordinador personal de la integrant del CDR, una memòria externa i l'agenda del mòbil. També informació relativa a la caserna de la Guàrdia Civil, de Travessera de Gràcia de Barcelona, sense especificar, però, de quin tipus.

 

 

Un segon investigat, "absent"

El jutge de l'Audiència Nacional ha ordenat la detenció de dues persones, però la segona encara no ha estat detinguda. La Guàrdia Civil només ha confirmat la detinguda de Viladecans, tot i que la fiscalia ha explicat en una nota de premsa que l'home investigat estava "absent del seu domicili".

 

 

Notícia relacionada: Els CDR: dels talls de carretera a l'acusació de rebel·lió

 

L'operació, coordinada pel jutjat central número 6 de l'Audiència Nacional, està oberta i no es descarten més detencions. Ara bé, les diligències són secretes.

 

 

Les detencions arriben després d'una denúncia de la fiscalia pels delictes de terrorisme i rebel·lió arran de les protestes de Setmana Santa. A principis d'abril, la Fiscalia de l'Audiència Nacional ja va anunciar que estudiava obrir "accions penals" contra els CDR per si hi podia haver un delicte de rebel·lió en les seves actuacions de protesta. Per la fiscalia, es tractaven d'"actuacions intolerables" i "actes vandàlics" que "posen en perill no només la pau pública i l'ordre constitucional, sinó la mateixa essència del sistema democràtic".

Paral·lelament, els Mossos d'Esquadra han detingut quatre membres dels CDR més, en aquest cas per desordres públics i atemptat a l'autoritat, per la concentració davant del Parlament de Catalunya el 30 de gener.

Durant la Setmana Santa els CDR van aixecar barreres en diversos peatges de la xarxa viària catalana i van tallar carreteres en defensa de la "república catalana" i per demanar l'alliberament dels polítics empresonats. Entre les vies afectades, l'A-2, l'N-340 i l'AP-7, i l'avinguda Diagonal i la Meridiana de Barcelona.

 

 

Notícia relacionada: El fenomen dels CDR s'estén a Espanya i arreu del món

ARXIVAT A:
CDRProcés catalàGovern empresonat
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut