Una de les accions dels CDRs (ACN)
Una de les accions dels CDRs (ACN)

La fiscalia investigarà si hi ha rebel·lió en les protestes dels CDRs

Actualitzat

La Fiscalia de l'Audiència Nacional estudia obrir "accions penals" contra els Comitès de Defensa de la República. Investigarà si hi pot haver un delicte de rebel·lió en les actuacions de protesta dels CDRs, que en els darrers dies han fet diverses accions per reivindicar la llibertat dels polítics independentistes empresonats.

La fiscalia es refereix a les accions dels darrers dies com a "intolerables actuacions" i "actes vandàlics" que "posen en perill no només la pau pública i l'ordre constitucional, sinó la mateixa essència del sistema democràtic". És per això que es compromet a actuar "amb contundència" per portar els seus autors davant la justícia. La fiscalia assegura que els CDRs "emparen i lloen amb violència persones investigades", en referència als polítics que tenen causes judicials obertes.

Els CDRs denuncien "intents de criminalització"

Els CDRs han reaccionat a l'anunci de la fiscalia. Consideren que es tracta d'un intent de criminalitzar la seva actuació i rebutgen que siguin protagonistes d'actes de violència al carrer. Segons els CDRs, l'Estat té por de la seva capacitat d'organització per "aturar el país".

 

 

Els CDRs defensen la naturalesa no violenta de les seves accions

A "El matí de Catalunya Rpadio", la Clara, membre dels Comitès de Defensa de la República, ha defensat que tot i que són un moviment divers, descentralitzat i autònom, tots comparteixen una cosa: la naturalesa no violenta de les seves accions.

 

 

Des de la detenció de Puigdemont, els CDRs han incrementat la seva activitat, amb talls de carreteres i marxes lentes en protesta pels empresonaments de dirigents independentistes. Els darrers dies, en plena Setmana Santa, han obert barreres de diferents peatges: l'AP-2 a Montblanc el Dijous Sant, l'AP-7 i la C-16 el Diumenge de Pasqua o aquest dilluns la C-32 a Sitges.

 

ARXIVAT A:
CDRProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut