Madrid

Zoido justifica les detencions dels CDR remarcant que "hi ha hagut 300 actes violents"

Sobre l'euroordre contra Puigdemont, el ministre afirma: "Estic convençut que al final resplendirà la veritat"

RedaccióActualitzat

El govern espanyol justifica les detencions de membres dels Comitès de Defensa de la República. El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido que hi ha hagut "300 actes violents" protagonitzats per independentistes. En declaracions a Tele 5, Zoido ha subratllat que el jutge Llarena ja recull les característiques violentes d'aquestes accions:

"Hi ha hagut més de 300 actes que suposen exercir violència, contra les persones, contra els agents i forces de seguretat, contra les autoritats judicials, contra els edificis, contra les institucions, contra la normal convivència de tots i cadascun dels ciutadans."

El ministre ha reconegut que els CDR no tenen una estructura jerarquitzada però ha destacat que ja fa anys que actuen:

"De jerarquia com a tal no en tenen. Els Comitès de Defensa de la República són els que ja van començar a exercir actuacions violentes abans i durant el procés, i sobretot abans i durant l'1 d'octubre."

Pel que fa a l'euroordre cursada des de l'estat espanyol contra Carles Puigdemont, ha afirmat que finalment se sabrà la veritat. I ha assegurat que aquesta euroordre es cursarà amb èxit.

"No tingui el més mínim dubte que nosaltres seguirem, des del punt de vista governamental, el que són les decisions dels mateixos jutges. La decisió del jutge alemany no ha estat la del govern alemany. No ha estat una decisió política. És una decisió judicial sobre la qual ara es poden sol·licitar una sèrie d'aclariments."

"Es demanaran una sèrie de mesures i farem sobretot una ampliació d'informació que es pugui incorporar per demostrar el que estem fent, i perquè l'euroordre com a tal pugui ser eficaç com a instrument jurídic per col·laborar en aquest espai europeu comú de justícia i policial. Estic convençut que al final resplendirà la veritat."

El ministre Zoido ha dit que respecta les resolucions judicials, siguin de magistrats espanyols o alemanys, però ha aprofitat per etzibar: "M'agradaria que els jutges alemanys m'expliquessin el que entenen per violència."

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OArticle 155CDRTerrorismeProcés catalàGovern empresonatPolicialSedicióRebel·lió
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut