El bastó amb el punxó metàl·lic que portava el detingut
Li han intervingut una arma prohibida, un bastó amb un punxó metàl·lic (Mossos)

Detenen un ultra per l'agressió a un menor antifeixista el juny a Barcelona

El detingut és un home de 36 anys d'ideologia ultradretana, segons els Mossos, que està acusat d'agredir un menor d'edat que duia una samarreta amb simbologia antifeixista

Actualitzat

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha detingut l'autor d'una agressió amb motivació ideològica el passat mes de juny, a Barcelona. És un home de 36 anys d'ideologia ultradretana --segons la policia-- i està acusat d'agredir un jove que duia una samarreta amb simbologia antifeixista.

Era menor d'edat i va patir lesions en un ull i diverses contusions a la cara. També lesions psicològiques per les quals es troba encara en tractament.

La detenció ha estat gràcies a una investigació dels Mossos d'Esquadra, que el van situar en una zona d'oci del districte de Sant Martí, molt a prop d'on va passar l'agressió. Va ser el 21 de gener a la matinada.

El detingut està acusat d'un delicte de lesions amb l'agreujant de discriminació ideològica i d'un delicte contra la integritat moral.

La policia li va intervenir una navalla tipus multiús, i una arma prohibida tipus bastó, que amaga al seu interior un punxó metàl·lic "amb capacitat de causar lesions molt greus".

Aquesta arma es pot veure en el vídeo que han compartit els Mossos a les xarxes socials:


Pel lloc on va ser identificat i els objectes que duia, els investigadors creuen que el detingut estava preparat per cometre una altra agressió amb motivació ideològica aquella mateixa nit.

Els fets van passar el 5 de juny de 2022 de matinada, quan el detingut i altres dues persones van agredir la víctima mentre feien referències al contingut de la seva samarreta. 

Aquestes dues persones també s'han identificat i s'investiga el seu grau de participació en els fets.

ARXIVAT A:
Extrema dretaMossos d'EsquadraGuàrdia Urbana
Anar al contingut