Les KSK són la unitat més secreta de l'exèrcit alemany, preparades per intervenir arreu del món

Detingut un soldat d'elit alemany vinculat a l'extrema dreta amb armes i explosius a casa

La intel·ligència militar investiga el grau de penetració de l'extrema dreta a l'exèrcit

RedaccióActualitzat

Un oficial de les forces especials de l'exèrcit alemany, les KSK, està detingut i sota investigació des d'aquest dimecres, segons ha informat la BBC. Se l'acusa, d'entrada, de tinença il·lícita d'armes: a casa seva s'hi va trobar un autèntic arsenal integrat per munició, armes i explosius que ja han estat traslladats a un lloc segur, han informat fonts del Ministeri de Defensa alemany.

El servei d'intel·ligència militar (MAD) investigava l'home des de 2017, l'any que el problema de la relació entre l'exèrcit alemany i l'extrema dreta es va fer evident arran de la troballa de memorabilia relacionada amb l'època nazi en dues casernes militars.

El gener, el MAD va dir que només l'any passat es van detectar 592 possibles casos de vincles de soldats amb l'extrema dreta. El març va reconèixer que havia identificat 27 militars com a extremistes d'extrema dreta.

 

Les KSK són la unitat més secreta de l'exèrcit alemany, preparades per intervenir arreu del món (KSK)

La majoria dels militars sospitosos de ser d'extrema dreta es pensa que són simpatitzants del partit Alternativa per a Alemanya (AfD), que el 2017 es va convertir en el principal partit de l'oposició en aconseguir passar de tenir 0 a 94 escons en el Bundestag.

Les KSK, considerades la unitat més secreta de l'exèrcit alemany, tenen un miler d'efectius entrenats per intervenir en situacions d'alt risc com un alliberament d'ostatges a l'estranger.

D'aquest miler de soldats d'elit, una vintena estan sota investigació i, segons el setmanari Der Spiegel, s'han emprès accions contra nou d'ells.

La ministra de Defensa, Annegret Kramp-Karrenbauer ha promès una investigació més àmplia sobre possibles xarxes d'extrema dreta a l'exèrcit i ha volgut deixar clar que ningú que actui "de manera radical" no té lloc a les forces armades.

ARXIVAT A:
Alemanya
Anar al contingut