Detingut un empresari pel robatori de 2 milions de mascaretes a Galícia
Les mascaretes i el material robat eren en una nau del polígon del Tambre, a Santiago de Compostel·la (EFE/Xoán Rey)
Santiago de Compostel·la

Detingut un empresari pel robatori de dos milions de mascaretes a Galícia

La policia sospita que va vendre el material, valorat en uns cinc milions d'euros, a una empresa de Portugal

RedaccióActualitzat

Detingut un empresari pel robatori de gairebé dos milions de mascaretes i material sanitari a Santiago de Compostel·la. Les peces estaven escampades en una nau industrial i tenen un valor d'uns cinc milions d'euros.

El detingut va quedar en llibertat dissabte passat, després de declarar davant el jutge, que l'investiga per un delicte de robatori amb força. La seva empresa es dedica a la venda de material sanitari i actualment està en concurs de creditors, segons ha informat la Xunta. 

La policia va rebre l'avís que a la nau s'hi acumulaven mascaretes, guants quirúrgics, pantalons, uniformes sanitaris, farmacioles i alcohol

Tot el material robat s'havia extret de les caixes i els plàstics, per ocultar-ne la procedència. En el cas de les mascaretes, pràcticament es van sostreure totes; només en van quedar unes 1.000 unitats. 

El material sanitari robat tindria un valor d'uns 5 milions d'euros
El material sanitari robat tindria un valor d'uns 5 milions d'euros (EFE / Xoán Rey)

 

El robatori va passar al febrer, ja amb la pandèmia del coronavirus i, per tant, remarca la policia, els autors "eren plenament conscients que era un material molt necessari en la lluita contra la malaltia i que començava a ser escàs al mercat". 

L'anàlisi de les imatges de les càmeres de seguretat van portar a prendre declaració a diversos testimonis. I la investigació va culminar amb la detenció d'un empresari de Santiago al qual s'havia vist pels voltants de la nau.

La hipòtesi dels investigadors és que el material es va vendre a una empresa a Portugal. Recentment, l'ara detingut s'havia reunit amb ciutadans portuguesos que, després, van accedir a l'interior de la nau.

ARXIVAT A:
PolicialCoronavirus
Anar al contingut