El sospitós ha estat detingut a l'estació d'autobusos madrilenya Estación Sur
Madrid

Detingut per portar a Espanya dues menors ucraïneses per prostituir-les

Un cooperant, que viatjava des de Polònia amb refugiats ucraïnesos, ha alertat del comportament estrany d'un adult que anava amb dues adolescents

Redacció/Agències

La Policia Nacional ha detingut a Madrid un home que havia portat dues menors des d'Ucraïna per prostituir-les. L'investigat, que es feia passar per familiar de les menors, tenia intenció de portar-les a Màlaga. Les adolescents, de 15 i 16 anys, provenien de la ciutat de Kherson, al sud d'Ucraïna.

El sospitós, de 40 anys, ha estat detingut a l'estació d'autobusos madrilenya Estación Sur, com a presumpte autor d'un delicte de tràfic d'éssers humans i sostracció de menors.
 

Un cooperant dona l'avís

El crit d'alerta l'ha donat un responsable d'una ONG, que viatjava en autobús des de Varsòvia amb refugiats ucraïnesos. El cooperant hauria sospitat del comportament d'un adult que acompanyava dues adolescents.

Una brigada mòbil de la Policia Nacional ha interceptat el sospitós a Madrid, juntament amb les menors i diversos testimonis. Tots ells han estat posats a disposició d'agents especialitzats en la lluita contra el tràfic de persones.

Portava 4.300 euros, substàncies estupefaents i joies

En un primer moment, el detingut s'ha mostrat violent i ha explicat que era el tiet de les dues menors. Ha assegurat que estaven sota el seu càrrec, tot i que no compartien cognoms ni ha pogut aportar cap document que acredités el seu parentiu.

D'entrada les noies han donat validesa a la versió del suposat tutor, però posteriorment han caigut en contradiccions i han acabat reconeixent que no mantenen cap parentiu entre elles ni tampoc amb l'acompanyant.

Posteriorment, els agents han examinat l'equipatge de l'investigat i han detectat 4.300 euros en efectiu, substàncies estupefaents i joies. A la maleta de les menors, han trobat roba que no s'adequava a l'època de l'any i una gran quantiat de productes cosmètics.

Els investigadors han pogut saber que les dues menors havien abandonat el país contra la voluntat dels seus pares. Una d'elles mantenia una relació amb el presumpte delinqüent i a l'altra l'havien convençut per abandonar el país.

Les dues menors han estat posades sota la tutela d'entitats especialitzades.

 

ARXIVAT A:
ProstitucióUcraïna
Anar al contingut