Un agent de paisà ha presenciat els fets (CCMA)

Detingut per intentar apunyalar un home que ha cridat "feixistes" contra una carpa de Vox

La policia local de Terrassa també ha multat la víctima per l'actitud que hauria mantingut durant la baralla

RedaccióActualitzat

La policia local de Terrassa ha detingut a prop d'una carpa de Vox un home acusat d'amenaçar amb un ganivet una persona que havia cridat "feixistes" als simpatitzants de la formació d'extrema dreta, en passar-hi pel davant.

Segons han informat fonts policials, l'home, que Vox nega que sigui afiliat del partit, ha estat detingut com a presumpte autor d'un delicte d'amenaces amb arma blanca. Un agent de paisà ha presenciat l'incident, a la rambla d'Ègara.

El succés ha passat cap a un quart de dotze del migdia, quan un simpatitzant de la Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) ha cridat "feixistes" en passar davant d'una carpa que Vox tenia instal·lada a la rambla de Terrassa, a la confluència amb el carrer d'Iscle Soler.

Segons consta a la denúncia presentada pel simpatitzant d'UCFR, una persona que era a prop de la parada de Vox se li ha encarat amb el crit de "Tu què estàs dient?" i ha tret una navalla amb què li ha apuntat al maluc, però no l'hi ha arribat a clavar.

Posteriorment, hauria intentat apunyalar el denunciant fins a quatre vegades al tronc. L'home assegura que ha pogut esquivar les ganivetades.

En aquells moments circulava per la rambla d'Ègara de Terrassa una patrulla de la policia local. El denunciant l'ha aturat i ha relatat els fets, cosa que ha motivat la detenció de l'agressor.

La policia ha obert una investigació per aclarir les circumstàncies en què ha tingut lloc l'atac i les motivacions de l'agressió.


L'amenaçat ha acabat amb una multa

Paral·lelament, i d'acord amb l'enfrontament que havia vist l'agent de paisà, la policia també ha decidit denunciar l'home que ha estat amenaçat.

Li imposen 2.000 euros "per actituds contràries a la dignitat personal i comportaments discriminatoris, especialment de naturalesa xenòfoba, racista, sexista o homòfoba", tal com ha denunciat l'entitat amb què simpatitza.

 

Unitat Contra el Feixisme i el Racisme ha reclamat a l'Ajuntament que retiri la multa i que es presenti com a acusació particular en el cas obert contra el presumpte agressor. L'entitat s'ha concentrat a les vuit del vespre davant de l'Ajuntament.

Unes 300 persones s'han concentrat en rebuig a l'intent d'apunyalament (CCMA/Oscar Sisteré)

En un comunicat, Vox ha lamentat la "baralla", que asseguren que ha passat a "molts metres" de la carpa, així com la "utilització d'aquest desagradable succés" per "interessadament abocar mentides" sobre el partit.

ARXIVAT A:
Extrema dretaVox
Anar al contingut