Cambodja

Detingut l'exministre d'Afers Estrangers del règim dels khmers rojos de Cambodja

L'exprimer ministre d'Afers Estrangers i una de les principals figures del règim dels khmers rojos de Cambodja, Ieng Sary, ha estat detingut. Sary, que va ser un dels líders d'aquest grup maoista i mà dreta del seu cap, Pol Pot, ha estat detingut a casa seva, juntament amb la seva esposa. L'operació ha estat ordenada pel tribunal de l'ONU que ha de jutjar els culpables del genocidi cambodjà. Durant el govern dels Khmers Rojos van desaparèixer almenys un milió de cambodjans.

Actualitzat

En una operació en què també han participat representants de l'ONU, la policia ha detingut a casa seva, a la capital, Phnom Penh, Ieng Sary i la seva dona, Ieng Thirith, l'exprimera ministre d'Afers Socials durant el règim responsable de la mort d'1,7 milions de persones després del cop d'estat de 1975. Ieng Thirith és la germana de Khieu Ponnary, la dona de Pol Pot, el màxim líder dels khmers rojos, o "germà número 1", mort el 1998.

El passat mes d'octubre, el tribunal internacional que jutjarà els antics dirigents dels khmers rojos per genocidi i altres crims va citar tres dels testimonis: persones que treballaven o van passar pel centre de tortures de Toul Sleng.

Un dels últims acusats en el judici és Nuon Chea, el "germà número 2" i considerat l'ideòleg dels khmers rojos, un dels pocs dirigents de l'organització que continuen vius.

Anar al contingut