Els Mossos han treballat conjuntament amb la policia dels Països Baixos (3Cat)

Detenen en un hotel de Santa Susanna dos fugitius d'un tiroteig als Països Baixos

La policia neerlandesa va alertar els Mossos i van coordinar un operatiu per detenir els implicats

Els Mossos han detingut a Santa Susanna dos homes que es van refugiar en aquesta localitat del Maresme després de participar en un tiroteig a la ciutat de Brunssum, als Països Baixos, en el qual una persona va quedar ferida greu.

Els agents neerlandesos van esbrinar que dos dels tres autors implicats havien fugit del país i estaven amagats a la costa del Maresme, segons han informat els Mossos. El tiroteig va ser el 14 d'abril i els van detenir cinc dies després.


Les detencions es van fer de forma ràpida i sense incidents, segons la policia catalana, que remarca que no hi va haver afectació en el funcionament de l'hotel.

Els homes, de 31 i 35 anys, tenien actives dues ordres europees de detenció i entrega pels presumptes delictes de temptativa d'assassinat, agressió greu i possessió d'armes i munició.

L'operatiu per detenir els fugitius, considerats "perillosos i violents", es va coordinar amb la policia dels Països Baixos, per detenir simultàniament un tercer investigat.

Els dos detinguts a Santa Susanna han passat a disposició de l'Audiència Nacional, que ha decretat presó provisional a l'espera d'extradir-los als Països Baixos la setmana que ve.

Anar al contingut