Detenen els dos guàrdies que vigilaven la cel·la d'Epstein la nit de la seva mort
Jeffrey Epstein va aparèixer mort a la seva cel·la, el 10 d'agost

Detenen els dos funcionaris que vigilaven la cel·la d'Epstein la nit de la seva mort

El multimilionari nord-americà, que van trobar mort fa tres mesos a la cel·la, l'havien de jutjar per tràfic sexual de menors

RedaccióActualitzat

Novetats en el cas del suïcidi del multimilionari Jeffrey Epstein. La policia ha detingut els dos guàrdies que vigilaven el magnat la nit que va aparèixer mort a la seva cel·la en una presó de Nova York, fa poc més de dos mesos. L'home estava a l'espera de judici acusat d'haver explotat desenes de menors i haver-ne abusat sexualment.

Tot i que les autoritats continuen pensant que es va suïcidar, han imputat aquests dos funcionaris perquè haurien falsificat els registres de la presó per ocultar que no havien complert de manera correcta la seva feina. La Fiscalia va revelar els seus noms, Tova Noel i Michael Thomas, que "s'han lliurat" a la justícia.

Segons el Ministeri Públic, els dos funcionaris "van incomplir repetidament les seves revisions" dels presos que estaven vigilant entre el 9 i el 10 d'agost. Diu que durant aquelles hores, en lloc d'ocupar-se de les seves funcions laborals, "van estar navegant per internet o movent-se per àrees comunes". I afegeix que "no van vigilar les cel·les que tenien assignades cada 30 minuts", tal com estableix el procediment habitual al centre penitenciari, "per assegurar-se que el reclús està viu."

La fiscalia assenyala que "per amagar que no havien complert amb els seus deures, Noel i Thomas van firmar repetidament certificats falsos que deien que havien fet múltiples revisions de presos quan realment no ho havien fet".

Les autoritats van constatar que cap funcionari de presons va revisar la unitat entre dos quarts d'onze de la nit del 9 d'agost i dos quarts de set del matí de l'endemà, quan els acusats "van descobrir el cos" d'Epstein, "que s'havia suïcidat aquella nit mentre ningú el vigilava."
 

El centre correccional on era el magnat acusat d'haver explotat sexualment desenes de menors (Reuters/Lucas Jackson)​


Epstein ja s'havia intentat suïcidar al juliol

El suposat pederasta va ingressar en el correccional el 6 de juliol sota el càrrec de tràfic sexual. El van assignar a la unitat especial de vigilància a causa de "factors de risc per suïcidi i motius de sguretat". Arran d'un "intent de suïcidi" el 23 de juliol, se li va imposar "vigilància i observació psicològica."

Davant d'aquests antecedents, les autoritats penitenciàries van traslladar Epstein a "la cel·la més pròxima a l'escriptori del funcionari" per revisar la seva situació cada mitja hora.

El jurat ha imputat a cada funcionari un delicte de conspiració per "defraudar els Estats Units perjudicant, obstruint i rebutjant les funcions legals" del centre i "per fer escorcolls falsos", delictes castigats amb un màxim de cins anys de presó.

 

 

ARXIVAT A:
Pederàstia MenorsPolicialEstats Units
Anar al contingut