Epstein, el multimilionari acusat de tràfic sexual de menors, es va penjar a la presó
Un dibuix d'Epstein en una de les seves compareixences davant la justícia

Epstein, el multimilionari acusat de tràfic sexual de menors, es va penjar a la presó

RedaccióActualitzat

L'autòpsia ha confirmat que el multimilionari nord-americà Jeffrey Epstein es va suïcidar penjant-se. Els resultats de l'autòpsia s'han fet públics just quan fa una setmana que el van trobar mort a la seva cel·la.

Epstein era en una presó de màxima seguretat de Manhattan, on esperava per ser jutjat per tràfic sexual de menors.

 

 

La del suïcidi era la principal hipòtesi de la mort, però les nombroses irregularitats en la seva custòdia a la presó i les estretes relacions que tenia amb figures polítiques com el mateix Donald Trump havien alimentat tot tipus de teories conspiratives. Fins i tot el fiscal general dels Estats Units va demanar una investigació de la mort:

 

Una investigació periodística revifa el cas

El magnat va ser detingut el juliol passat acusat d'abusar sexualment de centenars de nenes. Hauria comès els delictes entre el 2002 i el 2005, tenia 66 anys i es declarava innocent.

L'any 2008 ja s'havia enfrontat a acusacions similars a Florida, però un acord extraoficial amb el fiscal Barry Krisher, de Palm Beach, va permetre tancar la investigació.

Una investigació periodística va tornar a portar el cas a l'escena pública. El Miami Herald va arribar a identificar fins a 60 víctimes dels presumptes abusos sexuals d'Epstein i ha aconseguit que expliquin la seva història una dècada després.

ARXIVAT A:
Assetjament sexual Estats Units
Anar al contingut