El raper Pablo Hasél, en una imatge d'arxiu (Foto: ACN)
El raper Pablo Hasél, en una imatge d'arxiu (Foto: ACN)
Lleida

Detenen el raper lleidatà Pablo Hasél per apologia del terrorisme

La policia espanyola ha detingut el cantant de rap lleidatà Pablo Hasél per apologia del terrorisme. L'Audiència Nacional n'ha ordenat la detenció perquè entén que, en una cançó, lloa un membre dels GRAPO. Hasél l'han detingut a casa seva i l'han traslladat a Madrid. La policia també ha escorcollat el seu domicili durant tres hores per buscar-hi arxius informàtics i altres documents, com lletres de cançons, que podrien ser materials incriminatoris. Al final, han confiscat diversos ordinadors.

Actualitzat
La xarxa s'ha mobilitzat ràpidament per demanar la llibertat per a Pablo Hasél, de 22 anys, que es caracteritza per l'estil reivindicatiu i és molt popular entre els moviments antifeixistes. L'etiqueta #LibertadHasel s'ha convertit en "trending topic" a l'estat espanyol. A més, moviments antifeixistes han anunciat una concentració aquest dimecres a Lleida.

Hasél té cançons com "Muerte a los Borbones" o "Libertad presos políticos", que fa referència a membres dels GRAPO.

L'any passat, en una entrevista al web kaosenlared, Pablo Hasél va declarar entre altres coses que respectava els GRAPO i que seguiria brindant "quan ETA voli el clatell a un 'pepero'".



Anar al contingut