Detenen 229 persones en cinc mesos per robar rellotges de luxe a Barcelona

Des del maig fins a l'octubre, els robatoris d'aquestes característiques han representat un 7,5% del total de robatoris violents al carrer

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut 229 persones en cinc mesos relacionades amb robatoris de rellotges de luxe a Barcelona. Des del maig fins a l'octubre, els robatoris d'aquestes característiques han representat un 7,5% del total de robatoris violents al carrer.

Des del maig, es va impulsar un grup d'agents especialitzats en investigacions d'aquest tipus de robatori molt vinculat al turisme, el Grup Titani, que col·labora amb altres divisions dels Mossos o de la Guàrdia Urbana per resoldre aquests casos.


En un dels últims operatius, van detenir cinc persones i dues més tenen ordre de cerca i captura.

Els Mossos destaquen també que en aquest cas, per primera vegada, un jutge ha dictat ordres d'allunyament per a dos detinguts, que no es podran acostar a un cèntric hotel de la zona del Port Olímpic i el Casino de Barcelona. 

Els arrestats aprofitaven la presència de turistes en entorns d'establiments de restauració i discoteques del front marítim de Barcelona per organitzar-se i actuar.

 

Un mateix modus operandi

Els lladres seguien el mateix modus operandi a l'hora de cometre els delictes. Un arribava amb un vehicle a la zona i, ajudat d'altres companys, feia tasques de vigilància i detecció d'una possible víctima.

Una vegada la detectaven entraven en acció dos membres més: un feia una pregunta o demanava una cigarreta a la víctima i l'altre l'assaltava violentament per sostreure-li el rellotge.

En tot moment els detinguts estaven connectats per telèfon mòbil o auriculars per comunicar-se. Després del robatori fugien en cotxe.

Una pràctica recuperada després de la pandèmia

El robatori de rellotges de luxe no és nou a Barcelona. De fet, és un fenomen que es va detectar el 2019  i que va quedar estroncat amb la pandèmia de la covid i la baixada del turisme.

 Amb la tornada a la normalitat i la recuperació de l'activitat turística, aquest estiu ha tornat a aflorar.

Segons els Mossos, és una problemàtica de seguretat que afecta Barcelona però també altres ciutats d'àmbit estatal i internacional amb un fort impacte turístic.

La policia explica que els grups criminals especialitzats que operen en aquest àmbit són itinerants i que davant la pressió policial abandonen el país per evitar les detencions i possibles sentències condemnatòries.

 

ARXIVAT A:
Mossos d'EsquadraSeguretat
Anar al contingut