Annika Schleu competint als Jocs Olímpics de Tòquio
Jocs Olímpics de Tòquio

Desqualificada dels Jocs Olímpics per un cop de puny al cavall amb el qual competia

Kim Raisner, entrenadora alemanya d'hípica, ha estat desqualificada després d'agredir el cavall de l'atleta Annika Schleu

Actualitzat

Decisions fermes davant d'actituds intolerables. La Unió Internacional de Pentatló Modern (UIPM) ha desqualificat amb targeta negra dels Jocs Olímpics de Tòquio l'entrenadora alemanya Kim Raisner per donar un cop de puny al cavall de l'atleta que entrena mentre competia a la prova femenina de pentatló modern.

L'acció ha passat després que el cavall en el qual anava muntada l'esportista alemanya, Annika Schleu, decidís no saltar un dels obstacles. En aquell moment Alemanya anava al capdavant i tenia a tocar la medalla d'or.

Acte seguit, el cavall Saint Boy ha seguit fent cas omís a les ordres d'una atleta que veia com cada segon que passava s'allunyava més del metall tan preuat. En un moment donat, l'animal s'ha acostat a la tanca on era l'entrenadora, i aquesta li ha propinat un cop de puny que no ha passat desapercebut pels espectadors.

 

 

L'acció ha estat ràpidament condemnada a les xarxes per uns usuaris que tampoc han vist amb bons ulls l'actitud de la genet, que també ha pegat a l'animal amb l'objectiu de reconduir la situació.

Finalment, al començar la prova d'hípica, Shcleu ha caigut a terra després que el seu cavall refusés, de nou, saltar l'obstacle. Ha acabat en el lloc 31 de la classificació general.

Cavalls aleatoris

En aquestes proves de pentatló modern, els genets reben per sorteig el cavall amb el qual competiran a les diferents competicions. Un cop assignat, només tenen 20 minuts per entrenar i adaptar-s'hi de la millor manera possible.
 

Decisió contundent de la UIPM

La decisió ha estat ràpida. El Comitè Executiu de la UIPM ha comprovat mitjançant el vídeo l'actitud intolerable de l'entrenadora alemanya. Ha estat hores després quan s'ha fet oficial un comunicat en el qual s'anunciava la desqualificació dels Jocs Olímpics de Tòquio de Kim Reaisner.

"Es considera que les seves accions infringien les regles de competició de la UIPM, que s'apliquen a totes les competicions reconegudes de pentatló modern, inclosos els Jocs Olímpics."

ARXIVAT A:
Jocs OlímpicsAlemanya
Anar al contingut