Pla general de l'operatiu internacional entre els Mossos d'Esquadra i la policia alemanya que ha desmantellat una organització criminal qu…
Pla general de l'operatiu internacional entre els Mossos d'Esquadra i la policia alemanya que ha desmantellat una organització criminal que es dedicava al tràfic de drogues. Imatge cedida a l'ACN pels Mossos d'Esquadra (Vertical).

Desmantellen una organització criminal internacional que traficava amb drogues des d'una nau industrial de Valls

Actualitzat

ACN Valls.-Els Mossos d'Esquadra i l'Oficina Federal d'Investigació d'Alemanya han desmantellat una organització criminal internacional que traficava amb drogues des d'una nau de Valls. Quatre persones, d'entre 30 i 45 anys, han estat detingudes en el marc de l'operatiu policial. Tres dels arrestats van entrar a presó a l'espera de ser extraditats a Alemanya, mentre que el quart va quedar en llibertat amb càrrecs. La investigació es va iniciar al 2020 i al llarg d'aquest any diferents cossos policials han efectuat diversos decomisos de marihuana en viatges de l'organització en què es transportava droga a l'Aragó i Catalunya. A les comarques de Tarragona, els Mossos van realitzar entrades en quatre domicilis i dues naus industrials.

En els sis escorcolls, els Mossos d'Esquadra van intervenir més de 32.000 euros en efectiu, dues armes il·legals i documentació de l'organització. Segons el cos policial, tres dels arrestats lideraven l'organització criminal mentre que un quart s'encarregava de vigilar una plantació de marihuana interior de 1.200 plantes en una nau industrial de Valls. La plantació hauria provocat un frau elèctric de 35.000 euros.Pel que fa a la policia alemanya, va realitzar catorze entrades en propietats de Renània del Nord-Westfàlia (Gelsenkirchen, Voerde, Moers, Bochum, Hattingen, Langenfeld, Oberhausen) i la Baixa Saxònia (Delmhorst). En alguns casos hi van intervenir les forces policials especials. Allí, els agents van arrestar tres persones més i es van intervenir més de 100.000 euros en efectiu.

Anar al contingut