Desarticulen una xarxa de venda il·legal d'armes i munició a través d'internet
L'arsenal intervingut a una xarxa de fabricació i comercialització d'armes i munició (Foto: Guàrdia Civil)

Desarticulen una xarxa de venda il·legal d'armes i munició a través d'internet

La Guàrdia Civil ha decomissat unes 150 armes de foc i 18.000 bales i cartutxos a les quatre persones que ha detingut en l'operació Salvado-Ermas

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Civil ha informat aquest divendres que ha descobert i desarticulat una xarxa de venda d'armes i munició a través d'internet.

En concret, han detingut quatre persones i n'han imputat dues més acusades dels delictes de tràfic d'armes i municions i dipòsit il·lícit d'armes, municions i explosius.

Segons explica la nota de premsa del cos policial, han fet 10 registres, en un del quals, a Madrid, hi han trobat un arsenal amb 60 armes de foc curtes i llargues i més de 18.000 bales i cartutxos.

 

Un agent de la Guàrdia Civil examina una de les armes llargues intervingudes, embolicades en plàstic per comercialitzar-les (Imatge: Guàrdia Civil)

Taller per fabricar munició

Allà han detingut el principal acusat, que tenia un taller clandestí per fabricar cartutxos de 30 calibres diferents, i on tenia les armes i unes quantes granades i projectils de morter i coets.

Tot això es comercialitzava a través d'internet amb l'ajuda de les altres persones que formaven la xarxa.

Aquesta operació, que han anomenat Salvado-Ermas, l'han feta a Madrid, Biscaia, Pontevedra, Saragossa, Lleida i Barcelona.

Bodegó de l'arsenal trobat a Madrid (Foto: Guàrdia Civil)

Segons expliquen, l'operació es va posar en marxa el 2018 després d'una altra operació, aquella anomenada Golalde, contra una altra xarxa de tràfic il·legal d'armes i munició.

El seguiment d'un dels venedors d'aquella xarxa va portar al principal acusat d'ara, que asseguren que portava més de 5 anys venent munició il·legal, fins a 36.000 cartutxos.

Per vendre a propietaris d'armes il·legals

Els seus clients serien persones que tenen armes no declarades i que, per tant, no poden comprar cartutxos i munició a les botigues autoritzades.

A la persona detinguda a Biscaia li han trobat a casa seva més armes que a la de Madrid, concretament 77, entre les quals n'hi ha de curtes, com pistoles, i també de llargues.

La Guàrdia Civil no ha donat detalls de l'operativa ni dels canals que feia servir la xarxa a internet per vendre les armes.

 

Granades, projectils de morter i coets decomissats per la Guàrdia Civil a Madrid (Foto: Guàrdia Civil)
ARXIVAT A:
Policial
Anar al contingut