La investigació entre Mossos d'Esquadra i Guàrdia Civil ha permès detenir sis persones que acumulen 235 antecedents
La investigació entre Mossos d'Esquadra i Guàrdia Civil ha permès detenir sis persones que acumulen 235 antecedents

Desarticulen un grup especialitzat en robatoris amb encastament de vehicles a comerços

La tasca conjunta dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil ha propiciat la detenció de sis persones multireincidents que haurien causat un perjudici econòmic de 850.000 euros

RedaccióActualitzat

Després de múltiples robatoris en establiments de diferents punts de l'estat espanyol, una operació conjunta entre els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil ha permès desarticular un dels grups criminals més actius especialitzat en l'encastament de vehicles.

Fruit de la investigació, s'ha detingut sis persones que acumulen 235 antecedents, tres de les quals estan en presó provisional. Fonts policials destaquen l'eficiència de la banda durant els cops i una evolució i perfeccionament tant de les tècniques d'allunatge com per evitar ser identificats i detinguts. 

De fet, la gran mobilitat dels robatoris, en diferents indrets i simultàniament --fins a vuit en una nit--, i l'elevada activitat delictiva han dificultat la identificació dels membres. 

La policia els atribueix setze fets en diferents zones d'Espanya, entre els quals s'inclouen onze robatoris de vehicles de gamma alta i cinc robatoris amb força.

L'àmplia xarxa d'actuació va conduir a la creació d'un equip conjunt d'investigació entre cossos policials per seguir-los la pista. Els lladres fugien del lloc dels fets a gran velocitat, no deixaven mai registres documentals on actuaven i portaven un alt nivell de vida.

 

 

Vehicles de gamma alta i 700.000 euros de botí

Per cometre els robatoris, sostreien vehicles a la Comunitat de Madrid, que conduïen fins a Catalunya per encastar-los contra botigues i empreses. Amb els mateixos cotxes col·locaven el material sostret, que venien durant el mateix viatge de tornada o l'endemà. 

Els membres del grup prioritzaven els cops a establiments comercials de venda d'objectes d'alt valor i fàcil sortida als mercats il·lícits, com ara roba i accessoris de luxe, tecnologia, telefonia o tabacs. 

Els investigadors dels Mossos i la Guàrdia Civil calculen que el perjudici generat seria del voltant de 850.000 euros: 700.000 euros en material robat i 150.000 en béns i vehicles sostrets per cometre els delictes.

Arran de cinc robatoris amb encastament a Barcelona, Sabadell, Cornellà i Terrassa a principis de l'any passat i en què, presumptament, estaria implicat el grup, es va engegar la investigació. 

Paral·lelament, s'investiga la relació del grup criminal amb cinc robatoris més al mes de gener en què presumptament van sostreure material i diners per valor de 700.000 euros. La majoria de components de la xarxa vivien en diferents ciutats de la Comunitat de Madrid i en altres localitats de Toledo.

 

 

ARXIVAT A:
PolicialGuàrdia CivilMossos d'Esquadra
Anar al contingut