Desallotgen un assentament de barraques davant dels Encants on vivien 23 persones
Moment en què la Guàrdia Urbana ha desallotjat 23 persones de les barraques on vivien
Barcelona

Desallotgen un assentament de barraques davant dels Encants on vivien 23 persones

Portaven entre mig any i un any i mig vivint sense aigua ni llum en aquest solar a tocar de la plaça de les Glòries

Laura GalanActualitzat

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha desallotjat aquest dimecres l'assentament de barraques de les Glòries, davant el mercat dels Encants. Al cap d'unes hores una excavadora l'ha tirat a terra.

En aquest espai, un solar al número 62 de l'avinguda Meridiana, entre els carrers d'Àlaba i Bolívia i les vies del tren, hi vivien persones que s'havien quedat sense habitatge.

S'hi estaven sense aigua ni llum, en un lloc força transitat. Són tots homes -menys una dona gran- magrebins, que viuen de vendre ferralla i objectes de segona mà. La majoria hi portaven entre sis mesos i un any i mig.

Desallotgen un assentament de barraques davant dels Encants on vivien 23 persones
Una excavadora ha fulminat l'assentament

En el desallotjament, que s'ha fet sense incidents, també hi han intervingut treballadors del Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB).

Les persones que hi vivien han recollit les seves pertinences i han abandonat les barraques, mentre alguns agents de la Guàrdia Urbana comprovaven el desallotjament.

En aquest vídeo pots veure com s'ha fet l'enderrocament de les barraques:

 

 

Una desena de furgons i cotxes de la Guàrdia Urbana s'hi han desplaçat i els operaris municipals han reforçat les tanques que envolten la zona perquè no es pugui tornar a ocupar l'espai.

Segons l'Ajuntament, el desallotjament s'ha fet instat per ordre judicial.

A tots els desallotjats, se'ls ha ofert informació sobre la possibilitat d'allotjament vinculat a Serveis Socials, cosa que han rebutjat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut