Firdaus El Alaoui va fer el pas de denunciar, tal com demana la policia
Firdaus El Alaoui va fer el pas de denunciar, tal com demana la policia

Denuncien un home i una dona per l'atac racista a una noia de 13 anys al metro

Els Mossos d'Esquadra els han denunciat per tracte degradant i vexatori i un delicte contra els drets fonamentals i les llibertats públiques

Una setmana després dels fets, els Mossos d'Esquadra han identificat un home i una dona com a presumptes autors de l'agressió islamòfoba al metro de Barcelona.

Els fets van passar el 14 de setembre a l'estació de Bac de Roda de Barcelona. La noia, de 13 anys, tornava cap a casa després de l'institut quan una dona va entrar al vagó i no la va deixar de molestar i d'insultar, segons explica la jove. Finalment, la noia va baixar a l'estació del Clot per escapar de l'assetjament.

La noia, Firdaus El Alaoui, va explicar l'agressió a TV3. Assegura que la van insultar per portar el mocador al cap.

La policia investiga el cas i ja ha denunciat la parella per un delicte contra els drets fonamentals i les llibertats públiques i per tracte degradant i vexatori.

Denunciar un delicte d'odi

Els Mossos recorden que cal denunciar aquest tipus d'agressions. Sovint, les víctimes mateix sovint ho normalitzen i no ho denuncien, però no són incidents menors, sinó delictes d'odi.

La policia demana que tothom que vegi una agressió la gravi per poder identificar els responsables.

El racisme i la xenofòbia són la principal font de discriminació a Barcelona, segons l'Oficina per la No Discriminació de Barcelona. Enguanya ha obert 125 expedients, i un terç han estat per agressions racistes.

ARXIVAT A:
IslamofòbiaRacismeTransport públicMossos d'Esquadra
Anar al contingut