L'Alpha i el Fran, amb Jaime Palomera, del Sindicat de Llogateres, i l'advocada Anaïs Franquesa (CCMA)

Denuncien que els demanen 9 anys de presó en total "per defensar el dret a l'habitatge"

El propietari, un gran tenidor, acusa una parella a qui va intentar desnonar i el portaveu del Sindicat de Llogateres de coaccions i amenaces, i la Fiscalia demana tres anys de presó per a cadascun

La fiscalia demana 3 anys de presó per a l'Alpha i el Fran, i també a Jaime Palomera, portaveu del Sindicat de Llogateres, per una acció de protesta en defensa dels drets de l'habitatge.

Un total de 9 anys, acusats d'un delicte continuat de coaccions amb violació de domicili de persones jurídiques, cosa que ells consideren un atac sense precedents contra el dret de protesta. Dilluns que ve, dia 28, aniran a judici per les protestes que van encapçalar.

Jaime Palomera, portaveu del Sindicat de Llogateres, assegura que és un muntatge:

"Com que veuen que aquestes protestes molesten i aconsegueixen drets, intenten criminalitzar-ho demanant presó, en el que és un autèntic muntatge."

L'acció de protesta en qüestió es va fer a l'Institut Francis ara fa tres anys, per negociar que un gran propietari renovés el contracte a una parella de llogaters. Es tracta de l'Alpha i el Fran, que tot i pagar el lloguer, quan van demanar que el propietari fes les reparacions que li pertocaven, van obtenir com a resposta que no els renovarien el contracte de lloguer.

La parella va denunciar l'actuació del propietari, un gran tenidor amb més de 100 propietats, que va actuar amb assetjament immobiliari i intents de desnonament.

Amb el Sindicat de Llogateres i, després de quasi 3 anys, han guanyat el seu dret a quedar-se a casa amb un lloguer social.


El sindicat considera que la denúncia del propietari i les elevades demandes fiscals són un intent de "fer passar una protesta pacífica per un acte de violència", amb l'objectiu d'atemorir els veïns de cara a noves protestes i perquè el moviment fa por "als que tenen privilegis", com els grans tenidors. Així ho explica Jaime Palomera:

"Ens vam manifestar pacíficament i ara ens trobem que la Fiscalia criminalitza el dret a la protesta demanant 3 anys de presó. Entenem que busca aturar-nos però ens dona més sentit per seguir. Si ens ataquen així és perquè estenem els drets de molta gent i això implica limitar els privilegis d'unes minories."

 

El febrer de 2018 el Sindicat de Llogateres va impulsar la campanya "Ens quedem", d'insubmissió a les pujades del lloguer, els desnonaments invisibles i els abusos. Des d'aleshores, més de 2.000 famílies s'hi han adherit.

Segons el sindicat, ha estat una lluita pacífica que ha permès impulsar canvis legislatius, com l'extensió dels contractes de 3 a 7 anys, i la llei que regula els preus. Una victòria, aquesta última, que el govern espanyol portarà al Constitucional.

 

ARXIVAT A:
HabitatgeJudicial
Anar al contingut