El 30% dels pisos de lloguer a Barcelona estan en mans de grans propietaris

En alguns països es considerarien grans tenidors i tindrien una fiscalitat més alta

Actualitzat

La ciutat de Barcelona té més d'una tercera part dels seus habitatges en règim de lloguer, segons les dades que ha elaborat l'Observatori Metropolità de l'Habitatge.

L'informe presentat aquest dimecres analitza la concentració de la propietat i conclou que, en el cas dels habitatges de lloguer, l'oferta està en moltes menys mans que en el total de l'habitatge.

La majoria dels propietaris són particulars, però la presència de les empreses es fa majoritària quan s'arriba al nivell dels grans tenidors.

 

100.000 propietaris

A Barcelona hi ha 212.000 habitatges que estan en règim de lloguer i que són propietat de 100.000 persones, empreses i institucions.

Una gran part dels propietaris, el 46% tenen un o dos pisos, mentre que el 12% en tenen entre tres i cinc, i gairebé el 10%, entre sis i deu.

Per tant, els que tenen més de deu pisos representen el 32% dels propietaris i, segons diferents legislacions, es poden considerar grans tenidors i haurien de tenir una fiscalitat més alta.

 

L'administració és la gran propietària d'habitatges de lloguer a la ciutat, però la seva oferta es troba implantada a la perifèria i Ciutat Vella. En canvi, els propietaris privats tenen una gran part dels seus pisos al centre, en l'eix que va des del mar fins a la muntanya.

L'Observatori Metropolità de l'Habitatge de Barcelona, amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona i l'Institut Català del Sòl, ha analitzat l'estructura i concentració de la propietat del parc d'habitatges i del parc de lloguer a la ciutat de Barcelona per poder iniciar polítiques sostenibles d'habitatge.

Barris bons

Es calcula que a la ciutat de Barcelona hi ha un parc de 780.775 habitatges, a partir de les dades del Cadastre Municipal del gener del 2019.

 

Es tracta d'un parc molt atomitzat, en mans de 514.978 propietaris.

Pel que fa als habitatges de propietaris de més de 10 habitatges, que són persones jurídiques i físiques, tenen més presència en l'eix que va pel districte de Sarrià-Sant Gervasi, passant per l'Eixample i Gràcia.

L'informe s'ha elaborat amb informació directa l'Institut Català del Sòl, a través dels dipòsits de fiances dels contractes de lloguer. El parc d'habitatge de lloguer així considerat és, el maig del 2020, de 212.291 habitatges,

ARXIVAT A:
Habitatge
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut