Barcelona

Denuncien la pressió immobiliària a milers de llogaters de Sant Antoni a Barcelona

Associacions del barri calculen que hi ha unes 3.500 famílies que potser hauran de marxar de casa en els pròxims tres anys

RedaccióActualitzat

Els veïns del barri de Sant Antoni de Barcelona estan en peu de guerra contra l'especulació immobiliària. Calculen que hi ha 3.500 famílies que han de renegociar el contracte de lloguer els propers 3 anys, i denuncien que moltes acabaran expulsades de casa seva.

Aquest barri de Barcelona és un dels que més està patint la pressió turística i l'augment del preu dels lloguers. Segons afirma la plataforma Fem Sant Antoni, hi ha grans fons d'inversió que hi compren edificis sencers per remodelar-los i vendre els pisos o llogar-los a preus més elevats.

Notícia relacionada: L'augment de bars i restaurants al barri de Sant Antoni fa fora el comerç de proximitat

Amb la intenció d'evitar-ho, ha engegat una campanya de conscienciació als llogaters del barri. Aquest dimarts al vespre han fet un repartiment massiu de fulletons per fer-los arribar aquesta informació.

 


Notícia relacionada: El barri de Sant Antoni es mobilitza contra l'expulsió dels veïns

Convençuts que l'acció veïnal ho pot impedir

Amb l'ajuda del Sindicat de Llogaters, els expliquen els seus drets i els animen a fer pinya per fer front als fons d'inversió. Segons Jaime Palomera, del Sindicat de Llogaters, l'acció veïnal pot impedir-ho:

"Si el veïnat fa pressió, si li donem la volta a la situació i li fem la vida impossible al fons inversor... Perquè no hi ha res que li interessi menys a un fons inversor que fer una inversió i que aquella inversió no la pugui rendibilitzar immediatament."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut