Ciclisme

Denis Mentxov aconsegueix el jersei or en la primera etapa dels Pirineus

La primera etapa dels Pirineus ha portat un nou líder a la Vuelta. I és que la contrarellotge de Saragossa ja presagiava que amb el retorn a la muntanya els escaladors atacarien la general. Qui més i millor ha seguit aquesta consigna ha estat Denis Mentxov. El rus del Rabobank ha atacat a Cerler amb l'ajuda de Piepoli i ha aconseguit arrabassar-li el jersei or al belga Devolder, avui enfonsat. Mentxov li ha cedit la victòria d'etapa a l'italià a canvi d'ajuda i l'estratègia li ha sortit bé, ja que els seus màxims perseguidors han cedit uns valuosos segons. Demà, en la segona i encara més complicada etapa pirinenca, es pot decidir el podi de la Vuelta.

Actualitzat
Els Pirineus acabaran dictant sentència a la Vuelta i, de moment, la primera etapa en aquesta muntanya ja ha escollit els favorits. Com era de preveure veient el resultat a la contrarellotge, l'ascenció a l'estació de Cerler ha deixat els primers atacs entre els principals candidats al podi. I el millor ha estat Mentxov.

El ciclista del Rabobank ha començat els darrers quilòmetres d'escalada en un grup on hi havia homes importants com Sastre i Mosquera. Evans i Karpets ja havien quedat tallats. Aleshores ha arribat un atac de Piepoli que només Mentxov ha pogut seguir. Els dos corredors han col·laborat a la perfecció i el rus ha cedit la victòria per esgarrapar segons als seus perseguidors. L'estratègia ha funcionat i Piepoli ha creuat la meta seguit pel rus.

Gràcies a això, Mentxov ha tret 17 segons a Sastre i Mosquera, mentre que Efimkin i Evans han cedit més d'un minut i Devolder, més de cinc. Amb aquest resultat, el rus es converteix en el nou líder de la Vuelta i se situa amb més de dos minuts de marge respecte as seus perseguidors immediats.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut